Делян Пеевски има рожден ден

1
Синчето на Ирена Кръстева навършва 40 години на 27юли
Синчето на Ирена Кръстева навършва 40 години на 27юли Снимка: БГНЕС

На 27 юли маститият бизнесмен и неофициален "владетел" на България навършва 40 години

Роден е на 27 юли 1980 г. в София. Според старо поверие навършването на 40-те години не бива да бъде празнувано. В утрешния ден ще стане ясно дали Шиши ще спази традицията или не. И още по-любопитно е какви подаръци ще получи от премиера Бойко Борисов, както и от бившите и настоящи министри.  Преди време изпълнителният директор на Александровска болница д-р Костадин Ангелов публично благодари на Пеевски за даренията, направени за болницата. Малко след това Ангелов получи поста здравен министър на мястото на Кирил Ананиев. 

Припомняме, че през 2001 г. Делян Пеевски става член на НДСВ, тогавашният министър на транспорта Пламен Петров го назначава за парламентарен секретар и му възлага да оглави борда на „Пристанище Варна“ ЕАД – най-голямото пристанище в България.  Тогава Пеевски е само на 21 години, пост от който по-късно е освободен поради липса на образователен ценз.

Според Юрген Рот тогава пристанището се владее от свързваната с организирана престъпност групировка ТИМ. През това време той е студент по право в Югозападния университет „Неофит Рилски“. При правителството на Симеон Сакскобургготски майката на Пеевски, Ирена Кръстева, е шеф на Българския спортен тотализатор. От май 2005 г. Пеевски е следовател в стопански отдел на Столичната следствена служба, макар че според закона за тази длъжност се изисква двегодишен стаж.

Пет месеца по-късно е назначен за заместник-министър на държавната политика при бедствия и аварии в правителството на Сергей Станишев. Там той наблюдава Държавния резерв. Става и член на междуведомствената комисия, която издава лицензите за търговия с оръжие. Така тръгва "стремглаво" кариерата на Пеевски, очевидно цял живот протектиран от висши политици, партии и влиятелни бизнесмени. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари