Делян Пеевски: Христо, седни си на столчето и не бутай България

0
Христо Иванов иска избори, за него няма смисъл вече да остава
Христо Иванов иска избори, за него няма смисъл вече да остава Снимка: БТА

Христо Иванов иска избори, за него няма смисъл вече да остава

Ние казахме, че трябва да се направи правителство. Не мога да разбера всички тези обяснения, които валят, размяна на това кого сме повече приятел – и на двамата съм приятел, но съм повече приятел на България. Не мога да разбера какво обяснява Христо Иванов за това споразумение, при положение, че текстът лично сме го писали с Кирил Петков и сме го съгласували с ГЕРБ. Това заяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски пред медии.

„Нямахме никаква претенция към това споразумение и всичко бе изяснено. Благодаря на приятеля ми Кирил, че го потвърди, и че ДПС не е била тема. Няма тема с тази точка. Има тема с други две теми – за службите и за следствената тайна“, категоричен е той.

Той подчерта, че за службите не може да разбере каква е точно темата: „Трябва да знаете истината – два пъти е имало решение за смяна на шефа на ДАНС. Първо с ген. Атанасов, след това с кандидатура на съветника на акад. Денков Веселин Марков, на която Кирил Петков се противопостави след време. За нас службите работят изключително добре с евроатлантическите ни партньори, структурирани са добре и няма нужда от никаква смяна в състава им. Началниците на службите работят добре със западните партньори, ДПС иска да останат, докато имаме доверието на нашите западни партньори. Желанието да се овладяват политически службите не го разбирам. За момента има едно политическо назначение в ДАНС, и то е на Петър Петров, депутат от ПП-ДБ. Други политически назначения няма.“

„Желание за овладяване на службите има. Можеха да поемат отговорност ген. Атанасов и Марков, не го направиха. Не мога да разбера какъв им е проблемът“, допълни Пеевски.

За следствената тайна той обясни: „Не са се разбрали – това е тяхно решение, ние щяхме да сме против. Това нарушава абсолютно всичко по делата. Това е изключително неграмотно, но след като видях, че хората, с които правихме конституцията, не знаеха какво се прави с мандата... Още докато правихме Конституцията се налагаше да им помагам много. Цялата Конституция е направена от Христо Иванов и Атанас Славов, с наше участие. Борисов само подкрепяше. Христо всеки ден беше в моя кабинет и сме писали Конституцията. Казах му го преди две седмици– номерът му с врага ДПС няма да мине. След като ми разви пред мен как иска избори, защото не му се случат нещата с промените за главния прокурор, шеф на Административния съд, шеф на КПКОНПИ, защото той има само тази цел – овладяването на тези позиции в ползата на олигархията. Ние сме абсолютно против. Ако олигархията иска да превземе съдебната власт, ние ще го спрем това нещо. В споразумението казахме така и така, съгласихме се с текста. Лъжата трябва да свърши по тази тема.“

„Хората на ДПС не са втора класа, те са първа класа както всички други граждани. Когато искат нашата подкрепа, ще я взимат на масата пред всички вас и пред нашите избиратели“, категоричен бе съпредседателят на партията.

За гласуването на първия мандат и отказа на някои от лицата в проектокабинета да бъдат министри в така предложения състав на правителството, Пеевски заяви: „Отвод не може да се прави. Има мандат – Мария Габриел – премиер. Ако искат да си се извиняват – това са си детски работи. Да бъдат отговорни към държавата, но като ги наблюдавам – всичко, което си говориха.“

Христо Иванов иска избори, за него няма смисъл вече да остава. Резултатите им падат, те искат да вземат каквото могат на предсрочни избори. Той вижда, че не може да овладее съдебната власт, затова той иска избори. Трябва партньорите му в лицето на Кирил, Асен, Насо, да се събудят и да му кажат: „Христо, седни си на столчето и не бутай България в безвремието“, каза още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    СВ Драгунов
    Другарят Сталин го е казал отдавна: „Есть человек — есть проблема, нет человека — нет проблемы!“
  • 15
    1
    !!!
    А ти,уеродливо и тлъсто туловище, ти си седни на дебелия задник и се откажи повече лично да назначаваш Главни прокурори, както назначи Свинската Цаца и Каскетлията с голата кратуна, май му викат Гешев! Откажи се да държиш под чалмата на сарайския милиардер цял един народ и да се гавриш с България! "Магнитски", тлъсто туловище, "Магнитски"! Не те ли стряска нощем?!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари