Делян Добрев: Мажоритарни избраници играят за себе си, не за партията

0
Забравили да обяснят да се зачертае и номера на партията, не само преференцията, обясни той
Забравили да обяснят да се зачертае и номера на партията, не само преференцията, обясни той

Забравили да обяснят да се зачертае и номера на партията, не само преференцията, обясни той

"Това, което прави най-голямо впечатление са невалидните бюлетини. Причината за тях е, че ние свикнахме с преференциалното нареждане на листите. В тях се стремим да ма колкото се може повече мажоритарни кандидати“, каза в предаването "Лице в лице" по bTV депутатът от ГЕРБ-СДС Делян Добрев.

По думите тези мажоритарни избраници играли за себе си, а не за партията и забравили да обяснят на гражданите, че трябвало да зачертаят и партията, а не само преференцията.

Това, което наблюдавахме е, че на бюлетините са зачертани преференциите, но са забравени да бъдат зачеркнати партията. Това прави бюлетината за общински съветник технически невалидна“, каза Добрев.

Той посочи, че имало проблем и при гласуването с машини. „Ако натиснеш, че искаш да гласуваш за общински съвет, после не може да се върнеш и да гласуваш за кмет“, посочи той.

По думите му в предизборната кампания нямало добра кампания за това как се гласува преференциално за общински съвети.

Чух опорките на „Лукойл“ и зададох въпроси защо рафинерията в Румъния няма дерогация, а българската има. Техните танкери да не би да прелитат през Истанбул“, каза Добрев във връзка с изказването на премиера Николай Денков, че депутатът от ГЕРБ казал много неща, които не били верни.

По думите му през 2022 година, когато дошла „Промяната“ на власт, от 15 милиона барела руски петрол той скочил на 45 милиона. Добрев подчерта, че 94% бил дела на купения руски петрол през 2022 година от ПП.

Дерогация не е лошо стига ползите да са за гражданите, а не за „Лукойл“, посочи той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    такаренко
    Дебелянчо хасковският крадец иска повече преференция хайдука
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари