Дечица се запознаха с разделното събиране на отпадъци

0

Вчера в 10.30 часа дворът на ЦДГ „Червената шапчица” се изпълни с деца, учители, служители и родители. Поводът бе включването в инициативата „Да изчистим България за един ден”.

Сред съоръженията за игра и алеите децата и педагозите проведоха урок за разделното събиране на отпадъците. Техни помощници бяха деца от подготвителната група облечени в костюми от отпадъчен материал, които се преобразиха в пластмасов, хартиен и стъклен отпадък, помощник им бе Еколина, която ги напътстваше кой от контейнерите синия, зеления или жълтия е за съответния отпадък. След това всички заедно почистиха детските площадки и двора.

Така в средата където играят и спортуват децата научиха за разделното събиране на отпадъците, защо контейнерите имат различни цветове и че, за да им е приятно и уютно на двора, на улицата, около блока, в квартала и в техния град, трябва да ги пазят чисти и да изхвърлят боклука на определените за това места.

След акцията за почистване двора на детската градина, децата и техните родители, обещаха да се включат и в кампанията „Да изчистим България за един ден” на 26.04.2014 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари