Малки и големи се включиха в инициативата "Стара хартия за нова книга" в Русе

0
Децата и техните родители са започнали да събират още преди месеци стари вестници и списания
Децата и техните родители са започнали да събират още преди месеци стари вестници и списания Снимка: БНТ

Малки и големи се включиха още в първите часове на инициативата "Стара хартия за нова книга" в Русе.

Срещу 5 килограма хартия, която предадоха за рециклиране, те получиха нови книги за своите лични библиотеки, предава БНТ.

Инициативата се провежда за шести път в Русе, но тази година премина при спазване на строги противоепидемични мерки.

Децата и техните родители са започнали да събират още преди месеци стари вестници и списания. Семейство Малчеви предаде 20 килограма хартия.

"Доведох двете си деца, голямото и то си избира книжка, за да покажем, че трябва да пазим хартията, дърветата да пазим и да издаваме хартията. Книжки мога да им купя, разбира се, но да покажем, че трябва да се пази природата", заяви Боряна Малчева.

"Обичам такива книжки, които мога да чета и да рисувам", допълни 6-годишната Михаела Малчева.

Около 50 хиляди деца са се включили в деветте издания на националната кампания "Стара хартия за нова книга". Русе е сред най-активните градове. Досега над 11 хиляди русенчета са спасили близо 800 дървета.

"Всъщност това е образователна кампания не само за децата, но и за техните родители. Защото децата са най-добрите естествени посланици на добрите каузи и когато детето приеме, че е важно да събира разделно хартията и че всъщност това не е отпадък, това е ресурс, цялото семейство бива въвлечено", каза още Виктория Бисерова, организатор на кампанията "Стара хартия за нова книга".

Организаторите бяха подготвили и забавна програма, по време на която всеки малък екоентусиаст имаше възможност да спечели и допълнителни награди.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук