Дечица не излизат навън, защото нямат обувки

1
Дечица не излизат навън, защото нямат обувки
Видео: Нова телевизия

Kакво е да имаш едно дете, да планираш второ и изведнъж да станат четири? Историята е на семейство от врачанското село Тишевица. Близо две години след раждането на тризначките им, за родителите най-важното е да осигурят храна за децата и обувки за пролетта, за да могат да излизат навън и играят.

Патрисия, Катя и Мария са тризначките, които през 2012 година увеличават двойно семейство на Савина, Цветослав и дъщеря им Веселка.

Трите момичета вече са на почти две годинки, а по-голямата - Веселка е на три и половина. Савина разказва, че миналия месец купили обувки и дрешки за каката, за да може да ходи на детска градина. За нови дрехи и обувки на тризначките обаче парите все не стигат.

На месец шестчленното семейство и бабата, която помага с децата, живеят с близо 600 лева.

С раждането на трите момиченца, в дома им пристигат много дарения – адаптирано мляко, памперси, играчки. Всичко обаче стига само за първите няколко месеца. От началото на годината Савина е санитар в местното училище, а мъжът й работи без почивен ден като водопроводчик.

За да спестят пари, жената купува всеки ден по 10 литра домашно прясно мляко по левче, което сама подквасва. То стига за ден и половина.

От август миналата година четирите момичета не са посещавали детска консултация. Кабинетът на лекаря се намира на 20 километра от селото, а пари за гориво все не достигат.

Савина мечтае най-голямата стая в къщата им да я направят за децата и всяко едно от тях да си има отделно легло. Сега или всички спят при нея, или двете креватчета ги делят трите момичета.

Въпреки трудностите Савина е убедена, че ще се справят и няма да лишат децата си и от образование.

Източник: Нова Телевизия
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари