Дебора Михайлова: Страх ме е да излизам

3
Страхувам се, но не искам животът ми да приключи, каза момичето, преживяло брутално насилие от приятеля си
Страхувам се, но не искам животът ми да приключи, каза момичето, преживяло брутално насилие от приятеля си Видео: NOVA

Страхувам се, но не искам животът ми да приключи, каза момичето, преживяло брутално насилие от приятеля си

Гост в „На фокус с Лора Крумова” е Дебора Михайлова. Момичето беше брутално насилено от тогавашния си приятел Георги Георгиев. Тялото ѝ беше рязано с макетен нож, а косата ѝ – обръсната. Момичето е за последна година в училище, предстои ѝ бал. В ефира на NOVA Дебора сподели, че съучениците ѝ са плътно до нея, въпреки многобройните погледи, които я пронизват. „Посрещнаха ме с усмивка. Броихме до 12. Казват, че без мен няма да отидат на абитуриентски бал”, казва дванадесетокласничката.

Не крие, че се страхува да излиза, но го прави, защото не иска животът ѝ да приключи. Интензивно започнала след началото на учебната година. Дотогава споделя, че не е ходила дори до магазина. Причината – смесица от страх и неудобство от погледите на минувачите. „Получавам снимки, които са потресаващи”. Така Дебора Михайлова коментира многобройните сигнали от други жени, станали жертва на насилие, които получава. Казва, че събира сили да отговори на някои.

Дебора сподели още, че подкрепата на цяла България след като беше малтретирана от бившия си приятел, била неочаквана за нея, но ѝ дала сили. „Преди това се чувствах никак. Стоях и гледах в една точка”, спомня си ученичката. „Познах нападателя си. Не се познавам от кратко време с него и няма как да се обърка човекът - глас, походка. Бяхме се уговорил ида се видим и го чаках вкъщи. До последния момент имахме връзка”, каза още тя. По думите ѝ връзката им била от 3-4 месеца, но се познавали от година.

„Звънна, каза „Аз съм” и съответно аз отворих входната врата. Бях оставила отворено. Отношенията ни бяха съвсем обикновени. Видях маскиран мъж – целият в черно с маска и ръкавици”, спомня си Дебора. Оправяла си косата в нейната стая. „Усмихна ми се и замахна към мен. Беше неговата усмивка”, категорично е младото момиче. Следващите ѝ спомени са как чака линейка и съседката ѝ. Все още не се знае колко време е била в безсъзнание. Чувала е само звука на машинката за подстригване, но не усещала болка. „Видях какво се е случило с мен, когато чаках линейката – висящи меса. Бях в шок", допълва Дебора Михайлова. Казва, че до ден-днешен ѝ се вие свят, гади ѝ се и я боли главата. Оттогава е свалила 10-12 кг, защото над месец се е хранила само със сламка.

Белезите са по бедрата, гърдите, по гърба и няколко по лицето. Има засегнат нерв и на пръст на ръката, за което предстои физиотерапия. „Огромна жестокост. Не прилича на човешко същество да го причини на друго такова”, категоричен е адвокатът на потърпевшата Слав Даскалов. По думите му това не е проява на ярост, а плод на методичност, граничеща със садизъм.

Дебора споделя, че въпросът, който непрестанно е задавала на лекарите, докато обработвали раните ѝ, е дали ще умре. „Казаха ми, че правят всичко възможно, за да съм жива”, казва момичето.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    7
    221
    Отвратителни и гнусни коментари.Никой не е длъжен да е много умен. Вярно е ,че медиите я ползват и ефектът май е обратен. Изобщо няма значение каква е. Има значение едно нещо- това рязане ,което и се е случило , е садизъм в чиста форма и този ,който го е направил няма как да е напълно нормален човек.Пишещите по-долу се запитайте- вие ще направите ли такова нещо на някого. Можете ли да го направите?
  • -4
    6
    Офф
    Кой не е опъвал покемон в живота си? Вижте и смачканото лице. Аре да не се правим на луди. 90-килограмов добитък съученичка го опъвах в 8-ми клас. По социалистическо. Ми то, друго откъде.
  • 1
    5
    Бедърса
    Извинявайте че се меся в коментарите ама тая верно е грозна. И мен ме заплашва Красьо полицая със убийство ама полицията и прокуратурата нищо не прави и аз съм в стрес.
  • 2
    4
    Бедъра
    Още една дето се взела на сериозно и после обяснява колко е мъчена. Това да не реклама на фирма дето дава бързи кредити.
  • 5
    3
    !@#$`
    Това изключително грозно момиче още не е наясно какво точно и се случва. Намира се един симпатичен батка, който я опъва от време на време, не излиза пред хората с нея, щото то си е срам, тя пък се влюбва и когато батката и вика "курво, ти си ми само за ебане тук-там" възниква ситуация. Простете, къде е счупения нос? Понеже моя е счупен при детска игра и след 15 години си личи от 50 метра. Едни НПО-та е яхнаха, то по лицето и си личи, че има някакви интелектуални дефицити. И горкото момиче си мисли, че е звезда. Е, само 6 месеца изчакайте и се хващам на бас, че ще има изненадващи обрати с въпросната Дебора.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари