Дебеловратият го бранят пинчерите

2
Борисов е системен беглец от гражданското правозапитване. На негова страна е могъществото на държавната машина, която той ползва в своята игра на криеница. Гордее се с този свой заешки успех. Слугите му са във възторг
Борисов е системен беглец от гражданското правозапитване. На негова страна е могъществото на държавната машина, която той ползва в своята игра на криеница. Гордее се с този свой заешки успех. Слугите му са във възторг Снимка: Фейсбук

България е на първо място в Европа и на второ в света по процент смъртни случаи сред заразените с COVID-19, показват данните на университета “Джонс Хопкинс”, припомня Иво Инджев в неговия блог

Премиерът Борисов и неговите следобърсачи се надпреварваха да вещаят грозна, гадна предизборна кампания с компромати. Застраховаха се така със серум срещу ухапванията по дебелата му кожа с нови отровни снимки със златни кюлчета, пачки и пистолети. Или срещу ускорено разследване на барселонската полиция за онази къща за милиони, свързвана с нашия премиер.

Остават броени до изборите. Нищо подобно не се случва. Поредната лъжа на властта.

Борисов, бягайки от дебат и от среща с граждани в столицата и в други градове, все така обикаля строителни обекти без предупреждение. Изненадва в упор сащисани човекоединици. 

Това е имитация на тактиката на Русия, която упорито държи да заобикаля силния опонент, като НАТО и ЕС. Опитва се да изкопчи някаква полза от преговори с отделни държави. Предпочита да отделя от силната компания такива, които са накиснати предварително и продължително във вкусен за руската мечка русофилски SOS. 

И ето че днес, неделя, 28 март, точно седмица преди фаталните за бъдещето на Борисов пирови парламентарни избори, най-после му дадоха повод да задейства сирените на тревогата за неговата личност. 

Посетиха го пред дома му демонстранти . Той  ги финтира като център-нападател в уреден мач. Използва страхливо зигзагообразни заешки подскоци в играта на криеница из цялата страна. Употребява за целта неоповестените си посещения по села и паланки, за да избяга от онези, които са решили да му кажат какво си мислят за него.

Този път му дойдоха пред високия дувар на къщата му в Банкя.

“Намериха” го в заешкото му домашно му скривалище, откъдето няма как да избяга на символично ниво.

Грешка. Бинго. Дюшеш от гледна точка на пропагандната стратегия на участника във “ възродителния процес” и многобройните възродители на повехналия му образ. 

Алармената система на пружината, изпаднала в пренапрегнато състояние на отчаяние поради липсата на повод да ожали личността и делото на своя вожд, се задейства. Системата нададе вой до Началника ( както Борисов години наред подигравателно наричаше Бога, преди да се смири по нечий съвет и да ограничи играта си на набожност  до целуване на попски ръце).

Дали е правилно майки на деца с увреждане да “преследват” със символиката на черните забрадки неуловимия иначе където е и да било обект на своя майчински гняв? Не трябва ли, след като са толкова непримирими, да го “сгащят” пред работното му място в Министерския съвет или “поне” пред парламента, който го е назначил на работа, но той презира “?

Трябва, но няма как. Той бяга ловко. “С 200”. 

Питайте някоя от тях. Не знам как се чувстват такива майки. Бедна ми е фантазията да си представя този ужас. 

Имам щастието да съм баща на 5 здрави деца, част от които са пораснали достатъчно, за да ме направят дядо вече 6 пъти. Нямам думата да се произнасям солидарно относно “правото” на почернените майки да се борят със символиката на черните забрадки. 

Борисов е системен беглец от гражданското правозапитване. На негова страна е могъществото на държавната машина, която той ползва в своята игра на криеница. Гордее се с този свой заешки успех. Слугите му са във възторг.

В това отношение мога да направя личен паралел с битката на майките при цялата условност на сравнението. Знам как се чувстват те срещу бронирания с държавния нашийник як врат на шефа на глутницата. 

От години разни руски вълци у нас се опитват да ми прегризат гърлото. Бойният им вик е “ Долу ръцете от Русия”. Бранят огромното нещо от мен, презряното от тях нищожество.

И с протестиращите майки, макар и при далеч по-драматична от моята мотивация за протест,  се случва нещо подобно. Намират се пинчери на каишката, които започват да ръмжат и да лаят, ближейки благодарно ръката, която ги храни. 

Да ги пита човек лаещите в защита на щедрия им голям господар: ако сте кучета, пазачи на правдата, за каквито се представяте, защо глозгате шепа майки, а не алармирате за истинското почерняне  на България, която е рекордьор по смъртност от китайския вирус в момента в Европа и е вицешампион по същия показател в света? 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари