"Дебелият врат" на ГЕРБ си приписа цялата заслуга за българските медали в Токио

0
Красен Кралев поемал “цялата отговорност” за представянето на българските спортисти на олимпийските игри в Токио
Красен Кралев поемал “цялата отговорност” за представянето на българските спортисти на олимпийските игри в Токио

Красен Кралев поемал “цялата отговорност” за представянето на българските спортисти на олимпийските игри в Токио

Бившият министър на спорта от кабинетите на Бойко Борисов Красен Кралев обяви, че поема “цялата отговорност” за представянето на българските спортисти на олимпийските игри в Токио. Кралев го съобщи в профила си във “Фейсбук” минути след спечеленото злато от Ивет Горанова в категория до 55 кг в турнира по карате.

Титлата на Горанова е първо олимпийско злато за България от Пекин 2008.

“Гордейте се, българи! 13-годишното чакане свърши! България има своя нов олимпийски шампион. На първата си пресконференция т.нар. служебен министър на спорта бе категоричен, че не може да носи отговорност за представянето ни в Токио. Благодаря му! Категорично поемам цялата отговорност за представянето ни! До последния миг. И съм сигурен, че ще има още много успехи”, написа Кралев във “Фейсбук”.

Той припомни думите на служебния министър на спорта Андрей Кузманов преди олимпийските игри. След встъпването си в длъжност Кузманов нареди проверка на Българския спортен тотализатор и заподозря ощетяване на държавата с подписани договори от тотото.

“Показахме как може да се работи правилно в спорта, за да се върнат отново успехите. Сега остава да го продължим”, завърши Кралев с обръщението си в социалните мрежи.

Само, че Красен Кралев пропуска факта, че той бе министър на младежта и спорта и по време на предходните две олимпиади, когато постиженията на българските атлети бяха по-скромни.

Дотук България има спечелени пет медала от олимпийските игри в Токио. Горанова донесе злато, а Антоанета Костадинова сребро в стрелбата на 10 метра с въздушен пистолет. Представителките в борбата Тайбе Юсеин (62 кг) и Евелина Николова (57 кг) спечелиха бронзови отличия.

Тепърва ще стане ясно какъв ще бъде медалът на Стойка Кръстева, която на 7 август ще участва във финал в боксовия турнир. На финал ще видим да се състезава и Мирела Демирева ,която бе сред малкото медалисти на Олимпиадата в Рио преди пет години.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари