Дебатът между Радев и Герджиков "взриви" фейсбук

2
Хиляди коментари направиха потребителите на социалните мрежи, като поляризацията на мненията е очевидна
Хиляди коментари направиха потребителите на социалните мрежи, като поляризацията на мненията е очевидна Снимка: БНТ, стоп кадър

Най-очакваният политически дебат между двамата основни  кандидати за президент у нас очаквано разбуни духовете във фейсбук пространството

Румен Радев и Анастас Герджиков дебатираха в продължение на час и половина по БНТ, а най-вероятно обществената телевизия е имала най-висок рейтинг по време на излъчването. Хиляди коментари направиха потребителите на социалните мрежи, като поляризацията на мненията е очевидна. И двамата претенденти се оказаха с достатъчен брой почитатели или критици. Ето някои от интересните коментари:

Николай Марков:  Помните ли литературните герои Макс и Мориц на Буш?

Ето тях видях и слушах на кандидат-президентските дебати. Такова национално падение не сме имали в новата си история. Двама зрели мъже на детска интелектуална възраст, които се борят за любовта на Херо. И допуск до будоарите й. Зная, че много не ме разбират, но с българската политика беше до тук. Нататък е пустиня без начало и край, обитавана само от пустиняци. Наши и чужди, но напълно празни души.

А относно избора на президент мисля, че на тази паразитна институция трябва да се сложи край. Както и на парламента, няма смисъл от заблуди. Да се назначават управници без избори от американското посолство и толкова. И да се знае поне кого да търсим и за какво! Дано поне да носи на бой, ниско стигане и още едно нещо, че иначе ще ни бъде скучно.  Това вече не е държава. А беше.

Светослав Трайков за Герджиков: Представете си само за секунда как с тези устнички изрича "Рота, равнис! Рота, мирно!"

Петър Николов: Опитвам се да бъда обективен и смятам, че Радев се справи със задачата си и не допусна гаф срещу интелектуално доминиращ го противник. Герджиков определено беше по-добър, но дали това ще е достатъчно за да обърне мача ще видим в неделя. Във всеки случай се радвам, че се стигна до тази среща, за да заприлича поне нещо в тазгодишната ни каскада от избори на нещо нормално.

ГЕОРГИ ГЕНЧЕВ, ФЕЙСБУК: Както каза един приятел, човек при чието управление години наред няма тоалетна хартия в Софийски Университет, няма място в Президенството!

Иван Бакалов: Дебатът не изненада, очаквано беше. Избирателната активност няма да се увеличи. Само че според мен водещата го принизи. Уж много правилно задава въпроси, ама... Не става с лаладжийка. То и ум трябва, и култура, визия. Че е блондинка не стига. Това отгледаха телевизиите, това гледаме.

Иво Сиромахов: Как ли се чувстват студентите от Софийския университет сега? Аз бих се срамувал, ако имам такъв ректор. А как се чувстват достойните преподаватели, които трябва да се примирят с факта, че лицето на Университета е слуга на някакъв полуграмотен уличник от Банкя. Клетникът ще загуби изборите, но ще остане ректор. И как ще продължат да го възприемат? Човекът, който е коленичил пред мафията, целунал е ръка на престъпник. Къде е духът на Университета?

Георги Георгиев- Боец: За дебата. Луна буквално щеше да ги нашамари и двамата. Герджиков би се разревал, за Радев не съм сигурен.
Толкова.

Ирина Асиова: Общото между мен и Герджиков е…, че и двамата харесваме Хю Грант!

Илия Лингорски:С тези дебати страната ни показа завидна еволюция на младата ни демокрация. Нещо повече - способност да издигне за пряк избор кандидати по-добри и компетентни от колкото дори в Америка, в останалата част на Европа, и в повечето утвърдени и развити демокрации, които не са монархии. Дебатите бяха интересни и водени с достойнство! С уважение и към двамата кандидати, ще гласувам в неделя за президента РУМЕН РАДЕВ. ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ доказа не само в дебатите, но и през последните 5 години, че е достойният лидер със смела гражданска позиция, с визия и със завидни стратегически способности да води към промяна, и преди всичко - с грижа за добруването и достойнството на хората и страната ни!

Любомир Аламанов:  Интересно е да се наблюдава как възрастен човек, професор при това, ректор на най-стария университет в България, се е докарал до позицията на подскачащо лаещо кученце, което търси скандал и шумотевица.  Не съм съгласен с някои позиции на Радев, но Герджиков е като Тома Биков на стероиди. Очаквам всеки момент да започне да тропа по катедрата. Помнете Плевнелиев, помнете сянката на Борисов.

Васко Мавриков: Дебатът ме развълнува. Ще гласувам за Аделина Радева. 

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари