ДБ иска да се забрани шествието на "Безсмъртния полк"

1
То е предвидено да се състои на 9 май
То е предвидено да се състои на 9 май Снимка: БГНЕС

То е предвидено да се състои на 9 май

Общинските съветници от "Демократична България" (ДБ) призовават в декларация Столичната община да забрани шествие на т.нар „Безсмъртен полк“, което е предвидено да се състои на 9 май. Това съобщиха от пресцентъра на ДБ, предаде БТА.

"Неприемливо е в центъра на столицата на държава-членка на Европейския съюз и НАТО да бъдат развявани знамена на страна-агресор, още повече че посолството ѝ си позволява да нарича българските граждани „евроатлантически подлоги", се казва в декларацията, цитирана от прессъобщението от ДБ.

"Несъмнено събитието ще бъде използвано като повод и за изразяване на подкрепа към изцяло противозаконните и в разрез с международното право действия на руската армия в Украйна", смятат още общинските съветници.

Шествие "Безсмъртен полк" се състоя за първи път в България на 9 май 2016 г. по случай 71-годишнината от края на Втората световна война.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    6
    darkaveng
    Идиоти, Идиоти и пак Идиоти = ДБ! То и дб е за забрана, ма на, още се правят на по-папи от папата!
  • 6
    5
    СМЕРТЬ ХОХЛАМ ФАШИСТАМ
    ВСТАВАЙ, СТРАНА ОГРОМНАЯ, НА СМЕТНЪЙ БОЙ, ВСТАВАЙ. ПУСТЬ ЯРОСТЬ БЛОГОРОДНАЯ ВСКИПАЕТ .....
  • -9
    4
    До Мунчо-Мично
    Явно от личен опит знаеш, вижда се че устата ти са пълни с лайна от Блатната пустош, а езика ти е изтръпнал от лицане на ботуши на окупаторите
  • 6
    3
    Минчо
    Възмутен, след като препикаеш някои паметници и обувките си, ела да ти се изакам в устенцата, да не си капо.
  • -8
    2
    Възмутен
    Никакъв безсмъртен полк, никакви шествия. Утре е Деня на Европа и на жертвите от руската агресия в Украйна. Така, че няма никакви шествия. А така също е и деня най-подходящ за препикаване на някои паметници
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари