Дъжд, силен вятър и студ в съботния ден

0
В неделя и в началото на следващата седмица времето ще остане предимно облачно. Валежите ще продължат
В неделя и в началото на следващата седмица времето ще остане предимно облачно. Валежите ще продължат

 Утре времето ще остане облачно, на много места с валежи, по-значителни в западната половина от страната

Минималните температури ще бъдат между 5° и 10°.  Това съобщи за Агенция „Фокус“ дежурният синоптик от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) Христо Христов.

Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца, през деня още малко ще се повиши.

През нощта ще бъде облачно и дъждовно. Ще духа слаб, в Източна България умерен североизточен вятър. Утре времето ще остане облачно, на много места с валежи, по-значителни в западната половина от страната. Ще духа слаб, в Източна България умерен до силен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат от 6 - 7° в Северозападна България до 15 - 16° в крайните югозападни райони и по Черноморието.

Над Черноморието ще бъде облачно, на места с валежи от дъжд. Ще духа умерен и силен североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 15° и 16°. Температурата на морската вода е 17°- 18°. Вълнението на морето ще бъде 3 - 4 бала, на север от н. Калиакра до 5 бала.

В планините ще бъде облачно и мъгливо. Ще има и валежи от дъжд, над 1600-1700 метра - от сняг. Ще духа умерен изток-югоизточен, по най-високите върхове югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра - около 0°.

В неделя и в началото на следващата седмица времето ще остане предимно облачно. Валежите ще продължат - в неделя ще са главно в западната половина от страната, а на изток ще има временни разкъсвания на облачността; в понеделник ще вали в цялата страна, с по-голяма вероятност за значителни количества в Южна България. Вятърът ще е предимно умерен, в Северна България и източните райони временно силен, в неделя все още от източната четвърт, в понеделник ще се ориентира от запад-северозапад. Във вторник валежите временно ще отслабнат, в отделни райони и ще спрат, облачността ще се задържи значителна. Температурите ще са по-ниски от обичайните за периода.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари