"Дъжд" от игуани в щатa Флорида

1
Синоптиците предупредиха за падащи игуани поради внезапното застудяване
Синоптиците предупредиха за падащи игуани поради внезапното застудяване Снимка: Joe Cavaretta / South Florida Sun - Sentinel via AP

Синоптиците предупредиха за падащи игуани поради внезапното застудяване

„Дъжд“ от замръзнали игуани се изсипа в южната част на американския щат Флорида. Телевизия Fox 13 привлече вниманието към видеото с влечуги.

Местният жител Рик Ринкон в окръг Маями-Дейд засне неподвижно влечуго, което лежи на тревата и се маскира като околната среда. Друга игуана беше уловена от гражданин от Форт Лодърдейл - там влечугото беше в процес на затопляне.

Игуаните са хладнокръвни животни. Когато температурите паднат, тропическите влечуги се забавят и преминават в анабиоз, при която седящите на дървета игуани падат на земята. Ако температурата падне до четири градуса по Целзий, игуаните стават неподвижни. Експертите по дивата природа съветват да не ги докосвате.

В крайна сметка игуаните ще се стоплят и ще започнат да се движат отново. „Никога не вземайте измръзнала игуана у дома! Това са диви животни и след като се затоплят, може да покажат защитно поведение”, отбелязва държавната комисия по дивата природа и рибарството.

Синоптиците предупредиха жителите на Флорида да внимават за падащи игуани поради внезапното застудяване.

Игуаните не се считат за опасни и не проявяват агресия към хората. Разрешено е да се отглеждат като домашни любимци. Тези влечуги живеят в южната част на щата от 60-те години на миналия век и предпочитат тропически климат.

По-рано беше съобщено за предупреждение на Националната метеорологична служба на САЩ към жителите на Флорида, че улиците на градовете могат да бъдат осеяни със замръзнали игуани. Както обясни метеорологът Браян Шийлдс, в региона се очаква захлаждане.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари