Даваме близо 1 милиард лева за два патрулни кораба

0
Готов е законът за доброволната военна служба, съобщи Красимир Каракачанов
Готов е законът за доброволната военна служба, съобщи Красимир Каракачанов

Готов е законът за доброволната военна служба, съобщи вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов.

Той допълни, че завършването на доброволна военна служба ще дава предимство за постъпване на работа в структурите за сигурност.

820 милиона лева без ДДС ще даде държавата за купуване на два многофункционални патрулни кораба за нуждите на Военноморските ни сили. Това съобщи военният министър Красимир Каракачанов, предава БНТ. Парите са предвидени в бюджета и са гласувани от парламента. Българска, германска и италианска фирма участват с оферти в конкурса за придобиване на корабите.

Красимир Карачанов, вицепремиер и министър на отбраната: "Ще дадем срок на трите фирми участници за изправяне на офертите, тъй като и трите фирми имат въпроси, които трябва да им бъдат зададени. Надявам се, ако всичко върви нормално до края на годината трябва да имаме сключен договор с една от трите фирми, които са участвали в конкурса."

Вицепремиерът и военен министър присъства днес във Варна на честванията на 140 години от създаването на Военноморски ни сили. Тържествата започнаха с военен ритуал и вдигане на флаговете на корабите от флота на Морска гара - Варна. По-късно в акваторията на Черно море беше проведено и учението „Парад 2019".

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари