Дъщерята на Иван Костов лапна 270 бона от фирма на Цветан Василев

0
Дъщерята на Иван Костов лапна 270 бона от фирма на Цветан Василев

Бившият премиер Иван Костов не случайно е най-верният апологет на каузата на потъналия вдън земя собственик на КТБ Цветан Василев. Оказва се, че собствената дъщеря на Командира - Мина, е получила над 270 000 лева хонорари за консултантски услуги от фирма на изпарилия се банкер.

На 02.09.2013 г. фирма „Анторна" ЕООД, на която Мина Костова е едноличен собственик и управител, сключва договор за консултантски услуги с „Афлик - България" ЕАД, по който са й изплатени към момента общо 270 000 лева, или по 30 000 лева всеки месец, показва разследване на агенция "Пик".

Плащащата щедрите хонорари фирма „Афлик - България" ЕАД е регистрирана на небезизвестния адрес гр.София, ул."Дебър" №17, с изпълнителен директор Никола Киров (същият е и член на съвета на директорите на предприятието „Дунарит" АД, гр. Русе), като фирмата притежава дялови участия в други свързани с Цветан Василев дружества - „Порт Инвест Русе" ЕАД и „Афлик Енерджи" ООД, както и до 2011 г. в „Шип Инвест" АД, което от своя страна е акционер в „Корабостроителница Русе" АД.

През периода 2008 - 2013 г. фирмата „Афлик - България" АД е кредитирана от КТБ и е раздавала, съответно е получавала, десетки милиони под формата на заеми от свързани дружества, като „Бромак", „ТЦ - ИМЕ", „Критие", „Юлинор", „Киа Моторс България", „Русе Индъстри" и десетки други.

Само към 31.12.2010 г. (последния годишен отчет, който фирмата обявява в търговския регистър е за 2010 г.) общата сума на задълженията на „Афлик -България" ЕАД надхвърля 48 млн. лева.

Какви точно услуги дружеството на Мина Костова предоставя на „Афлик - България" ЕАД и въобще има ли реално изпълнение на някакви услуги или договорът е фиктивен, сключен само за да осигурява основанието за месечните плащания, остава неясно.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари