Дъщерята на Глория се качва на сцената на „Бургас и морето“

2
Симона Загорова ще изпълни песента „Как искам времето да върна"
Симона Загорова ще изпълни песента „Как искам времето да върна"

Вече са ясни и 12-те песни финалисти на тазгодишния фестивал. Те бяха избрани измежду 46 авторски песни, изпратени за участие в селекцията.

Интересното участие тази година е това на Симона Загорова.

Дъщерята на фолк примата Глория и на фолк козпозитора Илия Загоров ще изпълни песента „Как искам времето да върна".

Песента е по музика на Димитър Гетов, аранжимент: Димитър Гетов и текст на д-р Джина Дундова. Симона участва в „Гласът на България" през 2017 година като избра да се включи в отбора на Иван Лечев. Тя обаче за първи път ще се изяви на „Бургас и морето" като изпълнител. Композиторът Димитър Гетов не случайно се е спрял на нея да представи песента му. Той вече е печелил „Бургас и морето" и сега отново се цели в наградите. През 2016 година песента “Отиде си лятото", музика - Димитър Гетов, текст - Живко Колев и аранжимент - Димитър Геров, изпълнява - Радко Петков, им донесе първа награда на журито.

Вече са ясни и 12-те песни финалисти на тазгодишния фестивал. Те бяха избрани измежду 46 авторски песни, изпратени за участие в селекцията.

11-членна комисия в състав: Силвия Кацарова, Мими Иванова, Развигор Попов, Петър Алексиев, Георги Янакиев,  Димитър Маджаров, Тони Димитрова, Стефан Диомов, Веселин Пренеров, Руслан Карагьозов и Светослав Михайлов заседава тази седмица, за да избере 12-те най-добри песни. От много баладични и шлагерни до много естрадни - такива са определенията на членовете на комисията за песните, които публиката ще чуе следващия месец.

Професионалното жури тази година ще бъде в състав: Силвия Кацарова, Мими Иванова, Развигор Попов, Петър Алексиев, Георги Янакиев и Димитър Маджаров.

Публиката в Летния театър ще види и чуе познати естрадни изпълнители и певци, които тепърва ще се утвърждават на музикалната сцена у нас. Песните ще звучат на живо с музикалния съпровод на оркестър „Горещ пясък". На сцената на единствения музикален фестивал от този ранг у нас ще се качат отново Кристина Димитрова, Панайот Панайотов, Ваня Костова, Кристина Димитрова, Искрен Пецов. Сред непознатите имена са тези на Lina Po, Таня Ди, Вили Русева, Огнян Цолов. За пореден път в конкурса ще пеят бургазлиите Димитър Атанасов и Стефан Илчев.

Тази година рециталът в рамките на „Бургас и морето" ще бъде с песни на Тончо Русев. Това е реверанс към таланта на родения в Бургас маестро, който си отиде от този свят през пролетта. Известни естрадни изпълнители ще представят песни по музика на Тончо Русев, които са ги изстреляли на върха на музикалния небосклон у нас.

Подготовката за 36-то издание на фестивала вече тече. А бургазлии очакват билетите за конкурса да бъдат пуснати в продажба.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари