Държавна проверка установи, че Русе не бил обгазяван!

2
Справка за резултатите от проведените измервания за качеството на атмосферния въздух в град Русе за периода 17-19 септември 2015 г
Справка за резултатите от проведените измервания за качеството на атмосферния въздух в град Русе за периода 17-19 септември 2015 г

Справка за резултатите от проведените измервания за качеството на атмосферния въздух в град Русе за периода 17-19 септември 2015 г.

  1. Резултатите от непрекъснатите 24-часови измервания с Мобилна автоматична станция за контрол качеството на атмосферния въздух /КАВ/, разположена в района на Източна промишлена зона на град Русе, в периода 17-19 септември 2015 г. не показват превишения на измерените 8 бр. показатели съгласно нормите, заложени в наредбите за качество на атмосферния въздух.
  1.  Резултати от моментни периодични измервания /три пъти в денонощието/ с портативен газанализатор, в кварталите „Възраждане” и „Здравец-Изток” на 27 показателя от групите – въглеводороди, хлорирани въглеводороди, неорганични газове и др. специфични органични съединения.

Газанализаторът измерва моментни стойности, които дават индикативна картина за вида на веществата в атмосферния въздух. Индикирано е наличието на: метилмеркаптан,   дихлорметан, диметиламин и метан.

  1. Изпитване за съдържание на летливи органични съединения в атмосферния въздух.

Извършени са пробонабирания в четири пункта на град Русе. Пробите от първото пробонабиране в пункт АИС „Възраждане” от 17 септември 2015 г. са разработени по хроматографски метод. Резултатите от изпитванията са под границите на количествено определяне на метода за изследваните 15 бр.  показатели.  Извършени са пробонабирания и на 18 и 19 септември 2015 г. Резултатите ще станат ясни през следващата седмица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари