Държавата завлече с пари предприемач в Русе

0
Държавата завлече с пари предприемач в Русе
Снимка: БГНЕС

Вече пета година строителен предприемач не може да си върне голяма сума пари, които е платил на държавата за имот, който впоследствие се е оказал частен, пише в. "Труд".

Предприемачът от Пловдив Явор Кидиков се явява през 2009 г. на търг, организиран от областния управител на Русе и купува срещу 141 121 лв. недвижим имот. Въпреки че е внесъл навреме парите, той така и не получава достъп до обекта, тъй като се оказва, че са му продали собственост на БТК. С решение на окръжния съд в Русе предприемачът е отстранен от сделката и имотът се присъжда на компанията.

Оттогава предприемачът води съдебна битка с държавата да си възстанови парите. Загубва първото дело, което води в Русе, но миналата година завежда ново, което печели на 20 декември 2013 г. В решението на окръжния съд в Русе, пише, че договорът за покупко-продажба, подписан през 2009 г. се разваля, а държавата, в лицето на регионалното министерство (МРР) е осъдена да върне на бизнесмена сумата от 141 121 лв., за което е издаден и изпълнителен лист

Оттогава обаче регионалното министерство не ми е върнало парите и ме разиграва. Когато загубих първото дело и трябваше да платя 17 000 лв. съдебни разноски, министерството изкара изпълнителен лист срещу мен и направо си взе парите от сметката ми, без дори да разбера. А сега, когато аз имам изпълнителен лист, ми отговарят, че сумата е голяма и тези пари не са предвидени в бюджета”, коментира Кидиков. По закон върху сметките на министерства не може да се налага запор и да се извърши принудително събиране.

От регионалното министерство казват, че “утвърдените средства по бюджета на МРР за 2014 г. са ограничени, но се търсят възможности сумата да бъде осигурена при реализирани икономии от бюджета”. Няма ангажимент това да се случи в близките месеци или до края на годината, нито отговор как се е стигнало дотам държавата да продаде чужд имот , въпреки че случаят е от 2009 г.

Източник: Вестник Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари