Държавата се погрижи за тока на обществения сектор

0
Всички обществени институции ще получат този месец компенсациите си за януари и февруари от до 250 лв. за мегаватчас
Всички обществени институции ще получат този месец компенсациите си за януари и февруари от до 250 лв. за мегаватчас Снимка: Красимир Свраков

Държавата ще купува централизирано ток за обществения сектор

Това заяви финансовият министър на блиц контрола в парламента, предаде bTV . Управляващите отново защитиха тезата си, че Агенцията за държавна финансова инспекция ще проверява общините, ако настояват за допълнителни компенсации заради скъпия ток.

Идеята на централизираното купуване е да има предвидимост за година или две години на цените, аргументира се Асен василев.

„От една страна ще направи пазара по-свободен, а от друга няма да превръща един директор на училище например в търговец не електроенергия“, каза Асен Василев.

Всички обществени институции ще получат този месец компенсациите си за януари и февруари от до 250 лв. за мегаватчас. Ако имат нужда от още средства, общините ще трябва да докажат, че харчат прозрачно бюджетите си.

Учудващо за нас обаче е, че още нямаме общини да са дошли с директни искания, не знам дали се притесняват от нещо друго. Надявам се, че не, вратите ни са отворени за тях“, заяви премиерът Кирил Петков.

Преди това от ГЕРБ-СДС по традиция поискаха в дневния ред да влезе темата за компенсациите за тока от болници до детски градини.

Ще припомня, че правителството на Борисов по признание на вицепремиера Бъчварова, прекрати проекта „Белене“ и сега не ни говорете защо няма ток и защо е скъп токът. Това лицемерие, колеги, бивши министри и зам.-министри от правителството на ГЕРБ, смирете се, замълчете и слушайте управляващите какво предлагат. Поведението ви е лицемерно, колеги“, каза Георги Свиленски от БСП.

"Господин Свиленски, вие обещахте светло бъдеще на българските граждани, а за съжаление днешното бъдеще и ежедневие е тъмно, студено и по-скъпо“, отбеляза Александър Иванов, ГЕРБ-СДС.

По-късно финансовия министър обясни забавянето на компенсациите с очакване на зелена светлина за тях от Брюксел.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    До Киро Харварда
    Ами заминавайте всичките рашистки подлоги да следвате в Москофския Ленински университет? Ама реализация ще имате освен по форумите за жълти копейки само в Сибир да ринете ла*ната на белите мечки! Жалки безродни кумунярско-кремслински тролчета! Пуууу! _)_
  • 2
    2
    Киро Харварда
    Ето какво представлява *престижния* харвардски университет днес: https://trud.bg/amp/харвард-не-е-това-което-беше/
  • 3
    1
    Просто_Киро
    КАНАДЦИТЕ СЕ ЗАКАНИЛИ, ЧЕ КАТО СВАЛЯТ ТЕХНИЯ КАНАДЕЦ ТРЮДО, ПОСЛЕ ИДВАЛИ ЗА НАШИЯ КАНАДЕЦ ПЕТКОВ
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари