Държавата пуска анкета за името на магистралата от Русе до Велико Търново

4
„Янтра" е едно от възможните имена на бъдещата магистрала
„Янтра" е едно от възможните имена на бъдещата магистрала Снимка: Dunavmost

„Янтра" е едно от възможните имена на бъдещата магистрала

Справихме се относително добре. Не мога да отрека трудностите основно в Северна България - съчетание на обилен снеговалеж, силни ветрове и снегонавявания доведоха до затваряне на пътната мрежа в редица области. Това заяви пред bTV регионалният министър Андрей Цеков по повод снежната обстановка в страната.

Припомняме, че хиляди домакинства останаха без ток, а голяма част от пътищата на България бяха блокирани от непочистени пътища.

"Основната цел, която трябва да си поставим е по-добро взаимодействие между редицата държавни институции, които отговарят за управлението на кризите. За да изчистим пътищата е необходимо те да са относително сухи, да е спрял снега, и да са чисти от тежък трафик. Това означава, че трябва да се въвеждат превантивни мерки за спиране на тежкотоварния трафик поне временно, за да се даде възможност да бъдат почистени пътищата", каза още министърът.

"Имаше проблеми, свързани с недостатъчна техника, неотговаряща на предвидената в договорите в няколко области. Основните проблеми бяха в Плевенско и Врачанско. Те са свързани с интензивния трафик - заради изграждането на магистралата между Ботевград и Мездра от там минава целият тежкотоварен трафик. Някои били декларирали, че разполагат с определена техника, но в най-тежките дни на кризата пуснали недостатъчно", коментира той.

"Санкции ще има. Навсякъде, където има констатирано неизпълнение на договорните отношения. Те се налагат на месечна маса, всеки месец се извършва калкулация на изпълнените дейности", увери Цеков

България безкрайно е закъсняла с изграждането на трасето Русе - Велико Търново, като е безкрайно необходима свързаността на обществото със Северна България. За избора на име на магистралата ще се проведе анкета, съобщи Андрей Цеков. „Янтра" е едно от възможните имена на бъдещата магистрала.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    28
    Бай Чеп
    Магистралата трябва да се казва "Предизборна", винаги преди избори политиците започват да "строят" магистрала Русе-Търново, има-няма 30 години!
  • 3
    27
    Краси Филев
    Магистрала "Несбъдната мечта"; "Имагинерна "; "Утопия "... и още толкова много подходящи имена всеки русенец може да измисли. И за съжаление ще са подходящи.
  • 5
    26
    Русенка
    Предлагам: Магистрала “Дунав” или “Сексагинта Приста” Търново да се добавят ( по техен избор) с тире!
  • -2
    25
    Васцилена
    Пенчовата Магистралка
  • 2
    24
    фичката
    Малоумници, къде ви е магистралата та име и търсите?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари