Държавата не установи незаконна сеч в Карловско

0
Министрите на вътрешните работи и на земеделието: Установени са множество административни нарушения
Министрите на вътрешните работи и на земеделието: Установени са множество административни нарушения Снимка: БГНЕС

Министрите на вътрешните работи и на земеделието: Установени са множество административни нарушения

Не е установена незаконна сеч в района на връх Богдан, където няколко карловски села пострадаха сериозно след наводнения в началото на октомври. Установени са множество административни нарушения. Това обявиха министрите на вътрешните работи Иван Демерджиев и на земеделието Явор Гечев, съобщи БНТ

"Има десетки актове за административни нарушения в района на Средна гора. Вярвам, че хората, добиващи дървесина, ще се съобразят с тях и няма да допускат подобни неща. Няма незаконна сеч, става дума за административни нарушения.", каза Демерджиев.

"Бяха извършени тотални проверки на всичко, каквото можеше да се провери. Установихме редица несъответствия за неразчистени сечища, интензивност на сечища, съхранение на дървесина, неизвестен остава компонентът за болестите, заради които е предприета сеч, очакваме резултатът от тези проби. Има нарушения в цялата страна, но редица от нещата, които засичаме и не са правилни, са законово издържани. Затова сме приготвили редица предложения за промени в закона.", каза служебният земеделски министър Явор Гечев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    LOL
    Мафията разследвала себе си и не открила нарушения. Всичката сеч законна :) Ами значи още по-добре. Сега може да се види черно на бяло кой е раздал разрешителни и я е узаконил. Ако беше незаконна щеше да е "неизвестен извършител", а сега всички са известни :)
  • 0
    3
    Не е нормално
    Да се говори само за законна сеч, защото не е достатъчно само дървото да е достигнало възраст за сечене. Какво се случва с геоложкия терен, когато отсече много на брой дървета, които са достигнали за сечене. Защо никой не възлага геоложко проучване, и след изсичането направено ле е отводняване на дъждовните води от обезлесени терен
  • 2
    2
    русенец
    Тогава разследвайте имотното състояние на тези, които са раздавали разрешителните както и компетентността тяхната и на горските служители, защото всичко е изсечено и оголено.
  • 3
    1
    Тъй- тъй
    Не било констатирана, ама както казваше навремето един човек :" Смърт без причина няма".
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари