Дърво се стовари върху детска площадка в Русе

3

По щастлива случайност пострадали няма

Масивно дърво се стовари върху детска площадка в квартал "Възраждане". За инцидента съобщиха очевидци в социалните мрежи, а сигнал е подаден към отдел "Екология" на общината. По щастлива случайност, пострадали няма.

Според коментиращи абсолютно неподходящо е да се засаждат широколистни дървета в градска среда, особено такива образуващи големи коренища като липа, бряст, див кестен по тесните тротоари близо до бордюри и оградни стени. Изсъхването на коренищата създава потенциална опасност за други подобни случаи.

Същият инцидент се отбелязва тази вечер в двора на детска градина "Чучулига" на улица "Борислав" 4. Откършени от разразилата се буря клони са паднали върху масичка и пейки, където обикновено играят деца.

"Трябва ли да стане злополука, за да се предприемат нужните мерки", питат загрижени русенци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    Русенка
    Тепърва предстои да падат дървета и то много. От години никой не наблюдава, какво се случва с тях. Никой не ги обследва, подрязва или подмладява. Парите за грижите удобно се икономисват. По “Борисова” дърветата са стигнали до 6- ти етаж, а по центъра до 4-5- ти етажи. Освен това са засадени от безумци и то безразборно, вкл. и до основите на сградите. Община Русе не се интересува от дърветата, нито от гражданите върху, които ще паднат.
  • 21
    2
    джони
    Я чакайте малко, загрижените русенци се питали, ха ха, същите дето реват като ебани когато се отреже дърво.
  • 20
    1
    До кога така
    Тези от ПАРКСТРОЙ докога ще разчитат на случайноста. Докога ще чакат някой да пострада че да започнат да работят. Кога най накрая ще изрежат опасните дървета и тези които се блъскат в сградите и тези които са заели изцяло тротоарите и са разбили плочките.Парковете заприличаха да гори. Имали изобщо паркстрои къде е кмета къде е администрацията. Кога ще започнат да работят. Какво чакат да случи най лошото и тогава хиляда оправдания.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари