Русе е след областите с най-ниска заетост на легла за интензивно лечение на COVID-19

2
Заболеваемостта в България на двуседмична база е 167 на сто хиляди души
Заболеваемостта в България на двуседмична база е 167 на сто хиляди души

Заболеваемостта от COVID-19 в България на двуседмична база е 167 на сто хиляди души население.

Това показват данните от Единния информационен портал. Най-висока заболеваемост на 14-дневна база – над 250 на сто хиляди души население, е отчетена в областите София-град, Варна и Бургас.

Най-ниската заболеваемост от коронавирусната инфекция на двуседмична база е в областите Кърджали, Шумен и Велико Търново.

По данни на картата за епидемичната обстановка, разделена на пет региона и указваща заетостта на болничните легла за интензивно лечение на пациенти, заразени с инфекцията, два от регионите са в най-ниския етап – нула. До дни се очаква регионът, обхващащ областите Пловдив, Пазарджик, Смолян, Кърджали и Хасково, да премине в етап едно. Регионът на областите Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново и Русе е с най-ниска заетост на болнични легла за интензивно лечение на пациенти, заразени с COVID-19, показват още данните.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари