Дариха четвъртата линейка от "Капачки за бъдеще" на единствената специализирана детска болница в България

0

СБАЛ "Проф. Иван Митев" имат готовност да оборудват линейката с реанимационна техника, кувьоз и носилка

Инициативата "Капачки за бъдеще" дари линейка на Специализираната болница за активно лечение на детски болести "Проф. Иван Митев".

Линейката е крайно необходима, тъй като досегашната, която лечебното заведение е използвала, е стара и вече не функционира, обясни директорът на болницата д-р Благомир Здравков, цитиран от БНР.

"За нас е изключително важна, тъй като с тази линейка целта ние е да превозваме тежко болни новородени деца и деца на по-голяма възраст. Към момента ние разполагаме със стандартна линейка за спешна помощ, която не е особено удачна - особено за новородени. Преди да бъда директор на болницата нямаше дори и такава, децата трябваше да бъдат транспортирани с леки коли, което е крайно неприемливо".

Дарената детска линейка струва 17 хиляди лева, обясни Лазар Радков от инициативата "Капачки за бъдеще":

"Нашата цел на "Капачки за бъдеще" е да помага, да спасява човешки животи, да помага на бебенцата. Всъщност разбрахме преди няколко месеца, че реално болницата опитва да осигури линейка за транспорт, но не успява. Имат някаква линейка, която явно не успява да им върши достатъчно добра работа. Говорихме с лекарите тук. Появи се възможност. Осигуряваме линейка, която ще може да има свърши работа за някакъв период от време, докато евентуално институциите или ние не осигурим някаква друга по-модерна линейка".

СБАЛ "Проф.Иван Митев" имат готовност да оборудват линейката с реанимационна техника, кувьоз и носилка.

Това е четвъртата поред линейка, която инициативата "Капачки за бъдеще" даряват. Досега такива са получили лечебници в Пловдив, Плевен и Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    2
    dgd
    Вместо да събират капачки за линейки да събират капачки за база на Марс.
  • 15
    1
    робин худ
    Няма детски линейки няма мед хиликоптер ,а субсидий за пратийте и държавни мерцедеси за депутатите който вземат големи заплати има маде ин шибаниста Мърши долни политици кога ще помислите за България и народа и ИЗРОДИ
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари