Дариха автомобил за деца и младежи с увреждания на Община Русе

0

Ключовете на автомобил за нуждите на деца и младежи с увреждания, настанени в трите центъра „Вяра“, „Надежда“ и „Любов“, връчи днес г-жа Райна Геров де Перейра на кмета Пламен Стоилов. Дарението е на стойност 2 500 евро. Г-жа де Перейра не за пръв път става благодетел на деца в нужда в нашия град. Днес тя сподели, че е родена в София, но майка и баща й са русенци, венчани са в църквата „Света Троица“, а по-късно тя самата е кръстена там. „С радост се връщам тук, гостувам на моята братовчедка д-р Теодора Константинова и нейното семейство, не съм забравила български език, макар че от 5-годишна живея в Хамбург, Германия, където баща ми беше консул“, разказа г-жа де Перейра. На последния си рожден ден тя помолила приятелите си да не й носят цветя и подаръци, а да пуснат пари в каса, в която се събрали дарените 2 500 евро.

Безкрайно съм щастлив, че такива хора като г-жа де Перейра, с голямо сърце, за пореден път помагат на Русе. Преди 10 дни се чудехме как ще извозваме децата от трите центъра до училище и по една щастлива случайност нашият благодетел се появи. Благодаря Ви“, заяви кметът Пламен Стоилов, който е горд, че и чрез фондацията „Русе – град на свободния дух“ много благодетели помагат на нашия град.

Д-р Теодора Константинова допълни, че г-жа де Перейра с радост се връща в България. „Никога, по никакъв повод тя не е забравила да спомене, че е българка, че е от Русе. За нея България е нещо велико“, заяви още д-р Константинова.

На церемонията присъстваха още зам.-кметът по икономика, инвестиции и собственост г-жа Даниела Шилкова и директорът на дирекция „Здравни и социални дейности“ г-жа Мариела Личева.

Кметът Пламен Стоилов връчи на г-жа де Перейра свидетелство за дарение и почетната значка „Русе“. „Вие сте нашият посланик, носете я с гордост“, заяви градоначалникът.

След края на официалната среща, кметът показа на г-жа де Перейра закупеният днес автомобил и връчи ключовете на директора на дирекция „Здравни и социални дейности“ в Община Русе Мариела Личева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари