ДАНС обучава учениците как да разпознават радикални настроения

1
Защо се налага до това обучение от страна на службите?
Защо се налага до това обучение от страна на службите? Видео: NOVA

Защо се налага до това обучение от страна на службите?

ДАНС учи учителите, как да разпознават радикални настроения сред учениците. Защо се налага ДАНС да обучава, как се разпространяват потенциални терористи в училище?

Единствената паралелка по „Криминалистика и криминология” у нас. Какво е тероризъм учат още преди учителите им да са обучени в ДАНС, предава NOVA.

„Училищната среда е много удобно място за подобни радикални настроения”, каза учителят по криминалистика Иван Славов.

Учат ги и какви са част от подбудите на терористите. Децата записват прилежно съветите. Учителите също имат нужда от обучение и чакат агентите от ДАНС.

У нас за миналата година са изгонени 31 терористи. 58 пътуващи бойци са в забранителен списък. За да се борят с радикалните настроения, ако такива се появяват от ДАНС вече са обучили 350 учители от цялата страна. 

„Проектът ще продължи в друго време на друго място с още педагози от цялата страна, най-общо ние им говорим какви са признаците, че един човек - малолетно или непълнолетно лице са тръгнали по пътя, който води към насилие”, обясни Мирослав Михайлов, ръководител на „Национален контратерористичен център”, ДАНС.

„Промени в поведението на учениците, промени във външния вид , използване на специфични символи, които са характерни за определени радикални терористически организации”, каза той.

В училищата у нас вече има разработени планове как се действа при терористичен акт. А учителите признават, че има и почва за насилие.

Източник: NOVA
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари