ДАНС лови висшист, печатал фалшиви паспорти

0
Разследващите установили, че в схемата са замесени Малин Касабов и Ивайло Цонев
Разследващите установили, че в схемата са замесени Малин Касабов и Ивайло Цонев

Пловдивчанин с висше образование е предаден на съд за изготвяне на фалшиви лични документи и шофьорски книжки на чужденци, съобщиха от районната прокуратура. 43-годишният Красимир Тодинов вече е осъждан за същото престъпление през 2013-а. По тази причина е бил в полезрението на ДАНС.

В началото на януари т.г. агентите получили информация от свои колеги в Русе, че там са хванати двама палестинци с подправени паспорти. Чужденците признали, че са влезли нелегално в страната и се сдобили с ментетата в Пловдив, съобщава 24 часа.

Разследващите установили, че в схемата са замесени Малин Касабов и Ивайло Цонев. Двамата участваха в най-голямата печатница за фалшиви документи, разбита преди 4 г. В нея тогава бяха открити над 700 000 подправени евро. Касабов и Цонев, членове на 14-членната банда, влязоха в затвора съответно за 4 и 1 г. След изтърпяване на наказанията си отново се захванали със стария "занаят". С тях бил свързан и Красимир Тодинов, показали наблюденията на ДАНС. При претърсване на апартамента му са открити страници от международни паспорти на името на двама араби, бланки за прехвърляне на собственост, печати на община Панагюрище и на фирми, машина за ламиниране и принтер. Предполага се, че висшистът е изработвал фалшификатите, а Касабов и Цонев са ги пласирали.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари