ДАНС арестува кмета на Перущица

0

Кметът на Перущица Ради Минчев и още петима души са арестувани при спецоперация на МВР и ДАНС, съобщиха от Апелативната прокуратура в Пловдив.

Акцията е осъществена по ръководено от Окръжна прокуратура-Пловдив досъдебно производство за корупционно престъпление, осъществено от длъжностно лице. В нея участват служители на ДАНС от София, Пловдив, Плевен и Бургас, както и полицаи от Областните дирекции на МВР в същите градове.

Разследването се води от отдел „Икономическа полиция“ към ОД на МВР-Пловдив.

Извършват се огледи и претърсвания и изземвания в Община Перущица, както и на още три адреса в града. Във връзка с разследването се извършват претърсвания и изземвания на общо 16 адреса на територията на Бургас, Плевен и София. Направени са обиски

До момента за срок от 24 часа са задържани шестима души, сред които и кметът на Община Перущица Ради Минчев.

От Окръжната прокуратура в Пловдив съобщиха, че ще предоставят повече информация по случая утре.

В края на август 2015 г. общинският съветник и конкурент за кметския пост в Перущица Георги Злачев подаде сигнал срещу Ради Минчев за злоупотреби, припомня БНР.

В сигнала се посочват нередности по проектите за изграждане на спортна зала в града, ремонта на Историческия музей, създаването на Информационен туристически център и за поставянето на соларно улично осветление.

44-годишният Ради Минчев е кмет на Перущица за втори мандат. Преди да поеме общината, той е работил като главен експерт в отдел "Реклама" на Община Пловдив. Завършил е "Счетоводство и контрол" в УНСС.

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари