Даниела Дариткова: Нямаме претенцията да сме големи конституционни капацитети

0
Според Дариткова хората били направили ясно своя избор преди 3,5 години, гласувайки за ГЕРБ
Според Дариткова хората били направили ясно своя избор преди 3,5 години, гласувайки за ГЕРБ Видео: bTV

"Нямаме претенциите да сме големи конституционни капацитети. Тази Конституция исторически е била необходима. Ние предлагаме нов обществен договор

Това заяви пред bTV председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова.

Според Дариткова протестите показват, че в държавата трябва да има рестарт, но това не трябвало да се случва със служебно правителство. Хората били направили ясно своя избор преди 3,5 години, гласувайки за ГЕРБ.

„Рестарт на държавата може да се получи, но не чрез служебно правителство, което, според мен, е основната цел на негативните критики на президента, а чрез спазване на законовия ред, Конституцията и използването на правовите възможности, които имаме в рамките на парламентаризма“, допълни Дариткова. 

“Защо всички твърдят, че парламентът е дискредитиран? Имаме достатъчно мнозинство. Срещу Народното събрание говорят хора, които имат интерес да няма промени в здравеопазването и в образованието. Когато се правят промени, колегите изтъкнаха, че те не са срещу действащия президент Румен Радев. Колегите от ВМРО дори предлагат президентска република, но не чувам те да са категорични с тази идея”, коментира още Даниела Дариткова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Прозяване е начинът, по който тялото ви казва, че ви остава само 10% заряд на батерията.

Харесай Дунавмост във Фейсбук