Даниел Митов: До края на годината инфлацията ще удари повече от 20%

0
Според него ГЕРБ отива на избори за победата
Според него ГЕРБ отива на избори за победата

Според него ГЕРБ отива на избори за победата

"Текат процеси по вкарване на България в сивия списък на страните, които не се справят с прането на пари. Ще сме редом до държави като Буркина Фасо. Това означава да секнат тотално чуждестранните инвестиции.“ Това коментира зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов в „Лице в лице“ по bTV.

Според него от „Продължаваме промяната“ са спомогнали за това, тъй като са проявили слабост и затова сега България може да влезе в сивия списък.

Той добави, че „инвестиции не валят заради последните години на управлението на Кирил Петков".

„Ако слушате определени партии, в България няма нищо друго освен корупция, ако слушате други - изобщо няма. България не се различава особено от другите демократични държави“, каза още Митов.

По думите му трябва да се различават обвиненията от измислиците и клюките. В някои държави има сериозни превенции срещу корупция. Хората трябва да знаят премиерът с кого се среща, кога и къде, уточни той.

Митов коментира и инфлацията, като заяви, че е била генерирана през последните две години по време на правителството на Кирил Петков.

През 1997 г. се въведе валутен борд, но сега непрекъснато се раздават пари. Това още повече генерира инфлацията. До края на годината тя ще удари повече от 20%“, прогнозира Митов.

Според него ГЕРБ отива на избори за победата. Той добави, че с ПП трудно може да намерят общи точки.

„Нашите опоненти не искат редовен кабинет, те искат местни избори. Те говорят, че някой щял да ни натисне да ги подкрепяме, но това е невъзможно. Смятаме този път да получим толкова гласове в парламента, че да можем да предложим ясна програма и правителство“, каза още той.

„Ако това не е възможно заради изборни резултати през разпределението, със сигурност ще е опитаме да намерим формула, каквато позволява парламентарната демокрация“, добави Митов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    до 3
    Кои действия точно? Кои са действията с които едни управляващи за 6 месеца могат да повишат инфлацията в една пазарна икономика във валутен борд? Да ти кажа ли? Няма такива действия. Обаче ясно се виждат действията на картелите и монополите създадени от ГЕРБ, БСП и ДПС. Те повишиха цените на почти всички стоки и на това се дължи инфлацията. Сега тепърва ги разкриват, а даже вече има едно реално разкритие. Оказва се, че гербавото КЗП е разрешило придобиването на големите млеко-преработвателни компании от една герберска фирмичка. И изведнъж като дойде някои неудобен на власт и рязко набиха едни нереални цени от всички гербави картели, не само млечните такива. Толкова с тая опорка.
  • 0
    3
    Ха ха ха
    За неразбралите, инфлацията вече е налице като резултат от действията на малоумните харвардски измамници. Мерките за спирането и обаче са непопулярни и за тях трябва стабилно мнозинство от непопулисти.
  • 5
    2
    Анонимен
    До неразбрал Ами как да ги разбереш, те на последък се ошашавиха тотално. Не знаят на кой свят се намират и не се чуват какво говорят.
  • 7
    1
    неразбрал
    отива на избори за победа и да състави правителство за да има 20% инфлация? егати тия вече не могат и послания да формулират
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари