Даниел Митов: Ако ни предложат Емили Тротинетката за премиер, трябва ли да се съгласим?

3
По думите на Митов ПП-ДБ се опитват да заобиколят факта, че изборите са приключили и победител на вота е ГЕРБ
По думите на Митов ПП-ДБ се опитват да заобиколят факта, че изборите са приключили и победител на вота е ГЕРБ

По думите на Митов ПП-ДБ се опитват да заобиколят факта, че изборите са приключили и победител на вота е ГЕРБ

„Ако утре ни предложат Емили Тротинетката за премиер, ние на това ли трябва да се съгласим?“ Това каза в ефира на bTV Даниел Митов от ГЕРБ в отговор на въпроса защо са поставили ултиматум на ПП-ДБ да представят състав на кабинет.

Митов уточни, че това не е ултиматум, а разбираемо искане към политическата формация, с която преговарят.

„Имайки предвид неестествената логика на техните искания – да подкрепяме втори мандат с кабинет, съставени изцяло от техни хора, без ние да знаме кои са тези хора“, заяви Митов.

По думите му ПП-ДБ се опитват да заобиколят факта, че изборите са приключили и победител на вота е ГЕРБ.

Според него няма разминавания между това, което е казал лидерът им Бойко Борисов и председателят на парламента Росен Желязков за спряганите имена за проектокабинет на ПП-ДБ.

„Бойко Борисов правилно казва, че на човека, който изпотроши бюджета и остави 12 млрд. лв. дефицит, трябва да поеме някаква отговорност. Отговорност не се поема като се самоназначиш или те назначат за финансов министър. Трябва да се търси някакъв баланс – или кабинет с взаимно участие – ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, така че да има взаимен контрол. Когато една партия е спечелила изборите, е нормално да влезе в управлението, включително и в изпълнителната власт. Това каза и Росен Желязков сутринта“, обясни представителят на ГЕРБ.

Митов подчерта, че няма как ГЕРБ да не предложи състав на кабинет, тъй като е отговорна партия.

Кирил Петков и Асен Василев да искат да подкрепим правителство, в което те са вицепремиери, означава, че искат или умишлено да взривят преговорите – да ги направят неприемливи за нас и да отидем на нови избори, или нагонът им за власт е толкова силен, че просто не могат да направят крачка назад“, коментира още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Янков
    Ако Емили обещае на българите,че ще тикне в затвора милиардерът който 15-ет години си пълни банк. сметка с парите на бедния ни народ,защо да не стане оня фактор,който ще е страшилище за българи,турци,арменци и т.н.
  • 6
    2
    Чшшшш, Митов?!!!
    Че тя, Емили, може да е по-голям мъж от теб, бе!
  • 7
    1
    ...
    Един педераст, прави реклама на друг педераст. Къдравата Сю пиаросва русата Емили. Отново реклама за триполовите психично болни. Признавам, брилянтно измислено. Не мислете, че е случайно изтърсено. Митов е отроче на щатските либерали. Няма да се учудя ако кърми бебета.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари