Данаил Ковачев проверява готовността за реакция при бедствия и аварии

0
Областният управител на Русе обсъди мерките за гарантиране на сигурността на населението с Никола Костадинов
Областният управител на Русе обсъди мерките за гарантиране на сигурността на населението с Никола Костадинов Снимка: Областна администрация - Русе

Областният управител на Русе обсъди мерките за гарантиране на сигурността на населението с Никола Костадинов

Мерките за гарантиране сигурността на населението при кризисни ситуации обсъдиха областният управител на Русе Данаил Ковачев и директора на Териториална дирекция „Държавен резерв“ – Велико Търново Никола Костадинов. Срещата е по инициатива на Ковачев и се проведе във връзка с проверка готовността на компетентните органи за реакция в екстремални ситуации. Двамата разговаряха за осигуреността с продукти от първа необходимост, както и за синхронизиране на действията при възникване на бедствия или аварии. Ковачев получи уверение, че в резултат на постоянния контрол е постигната необходимата ефективност на хора и техника. Костадинов посочи, че базите за дългосрочно съхранение на суровини, стоки и материали на Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“ са изцяло модернизирани и приведени към изискванията на българското и европейско законодателство. Направена е реконструкция и ремонт на съществуващата материално техническа база за съхранение на петролни продукти, зърнени храни, индустриални запаси, лекарства и медицински изделия. Изградени са нови вместимости в местата за съхранение. Също така е извършена и модернизация на съществуващата материално техническа база. За управлението на технологичните процеси е доставено съвременно технологично оборудване. В специализираните зърнобази са инсталирани автоматични апарати за експресен анализ на качеството на суровината, изградени са нови силози с модерна нивомерна и вентилационна система, извършен е ремонт на плоските складове и са вградени автоматизирани системи са термоконтрол и аериране на зърното. Същевременно в петролните бази е направен ремонт на тръбопроводите, изградени са нови резервоари, издигнати са плаващи понтони, монтирани са радарни нивомерни системи и системи за контрол на температурата и налягането. Процесът за приемане и изкарване на горива се управлява чрез автоматични системи за товаро-разтоварни дейности.

Припомняме, че Териториална дирекция „Държавен резерв“ – Велико Търново обслужва областите Велико Търново, Габрово, Русе, Търговище и Разград, като със складови бази разполага в Ресен, Иваново, Павликени, Дебелец, Габрово, Козаревец, Образцов Чифлик, Поликраище и Долно Абланово. Според Ковачев съществуващите бази в Русенско са функционални и ефективни, като са доказали своето важно значение за помощ в спешни случаи.

Срещата се провежда като част от поредица срещи и във връзка с предстоящия зимен сезон и евентуалната необходимост от реакция в кризисни ситуации.

По последни данни запасите от нефт и нефтопродукти, поддържани съгласно Директива на съвета 2009/119/ЕО от 14.09.2009 г. за Република България, възлизат на 1 092 895 тона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Горкия човечец
    какво да обсъжда и какво да проверява това недоразумение набедено за областен управител?!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари