Дайте ни Меси!

0
След победата над Виктория Пилзен, нашите шампиони са си пожелали Барса!
След победата над Виктория Пилзен, нашите шампиони са си пожелали Барса!

"Дайте ни Меси!" Шампионите на България мечтаят за сблъсък с "Барселона" на Лео, Суарес и Неймар, след като за втори път си осигуриха участие в групите на Шампионската лига.

"Лудогорец" завърши 2:2 при гостуването си на "Виктория" (Пилзен) и продължава напред с общ резултат 4:2. На празненството след победата в Чехия футболистите са си пожелали "Барса" за съперник в следващия етап на турнира, пише "България Днес".
При предишното участие на "орлите" в Шампионската лига жребият ги постави в една група с отборите на "Реал" (Мадрид), "Ливърпул" и "Базел".

Тогава за първи път България видя на живо Кристиано Роналдо и останалите звезди от "белия балет". Ако се сбъдне мечтата на "Лудогорец", отборът на "Барселона" ще гостува в София точно 10 години след мача срещу "Левски" в същия турнир. Тогава каталунците спечелиха с 2:0. Звездата на Меси още не беше изгряла и по това време той си пробиваше път в първия състав на "Барса".

Най-верните фенове на "Лудогорец" отново ще посетят врачката в Лозница, която преди първия мач с "Виктория" направи заклинание за победа с 2:0. Двубоят на стадион "Васил Левски" завърши точно при този резултат и това даде сериозно предимство на българския отбор преди реванша. Запалянковците пазят и амулетите, които гадателката им изработи за късмет на любимия отбор.

Преди години същите хора даваха овнешки курбан в друго разградско село - Йонково. Тогава местният ходжа Мехмед колеше животното и правеше турски заклинания. С част от кръвта на жертвеното животно се мажеха гредите и тревата на"Лудогорец арена". Сега ритуалът е променен, но врачката от Лозница явно си разбира от работата.

Всички в Разград с нетърпение очакват жребия за груповата фаза, който е тази вечер от 19 ч. В първа урна са водачите на групи. Това са "Реал" (Мадрид), "Барселона", "Лестър", "Байерн" (Мюнхен), "Ювентус", "Бенфика", "Пари Сен Жермен", ЦСКА (Москва). Във втората са тимовете на "Атлетико" (Мадрид), "Борусия" (Дортмунд), "Арсенал", "Севиля", "Наполи", "Байер" (Леверкузен), "Порто". В трета урна са тимовете на "Тотнъм", "Динамо" (Киев), "Олимпик" (Лион), ПСВ (Айндховен), "Спортинг" (Лисабон), "Брюж".

"Лудогорец" е в последната четвърта урна. Футболистите и ръководството на българския клуб не крият амбициите си за силно представяне в Шампионската лига.
"Надявам се, че ще преминем и груповата фаза - каза Върджил Мисиджан, който вкара първия гол във вратата на "Виктория". - В момента няма значение срещу кои отбори ще играем."

Треньорът Георги Дерменджиев също вдигна летвата на очакванията към тима.
"Доказахме, че сме отбор на средноевропейско ниво и това е добре за българския футбол - коментира специалистът. - Шампионската лига е по-силен турнир от световното първенство. Направихме невероятно голяма крачка за нашия клуб. Бъдете сигурни, че "Лудогорец" ще вземе точки. Няма да бъдем отбор, който ще губи. Може да прескочим и в следваща фаза, но нека видим кои отбори ще ни изпрати жребият. Може да влезем в тройката и да продължим в Лига Европа. Важно е "Лудогорец" още да надгражда. Ние винаги сме показвали, че можем да влизаме в битки и да ги печелим. Готови сме да го докажем отново."

Източник: България Днес
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари