“ДАЕШ” закла 300 души в сирийски град

0
Джихадистите продължили със зверствата и отвлекли най-малко 400 цивилни, чиято съдба е неизвестна
Джихадистите продължили със зверствата и отвлекли най-малко 400 цивилни, чиято съдба е неизвестна

Ислямска държава” е избила по ужасяващ начин 300 души, включително старци, жени и деца, при атака срещу сирийския град Дейр ал Зур, съобщи в. “Дейли мейл”, цитиран от 24 часа.

Сред жертвите на фанатиците има и поне 80 правителствени войници. Сирийските власти, които контролират района, определиха случилото се като ужасяващо клане, тъй като някои от жертвите са обезглавени.

Джихадистите продължили със зверствата и отвлекли най-малко 400 цивилни, чиято съдба е неизвестна. Екстремистите са пленили хората в Багалия, предградие на Дейр ал Зур.

В същия район през последните дни руски товарни самолети пускаха хуманитарна помощ за пострадалите от войната. Целият товар е паднал при летището, въпреки че терористите опитали да обстрелят самолета.

Местните жители се сблъскват с голям недостиг на храна и рязко влошаване на условията за живот заради набезите на “Даеш”.

Най-малко 40 цивилни са били убити при въздушни удари срещу бастиона на “Ислямска държава” - град Рака, съобщи сирийският център за наблюдение на правата на човека.

От организацията обаче не уточняват дали атаката е били дело на САЩ, или Русия. 23-ма души са пострадали при авиоударите, като някои от тях са останали без ръце и крака.

В провинция Латакия армията на сирийския президент Башар Асад в хода на настъпление е установила контрол над няколко селища.

В град Алепо джихадистите са обстрелвали със снаряди жилищен квартал. В резултат на атаката няколко души са загинали, 17 са ранени.

Същевременно Турция е изпратила колона камиони с оръжие и боеприпаси за подсилване на групировката “Джабхат ан Нусра”, сирийски клон на “Ал Кайда”, съобщи руски сайт.

Президентът на Чехия Милош Земан призова към физическата ликвидация на “Ислямска държава” и на нейните лидери, съобщи ТАСС.

Той сравни възможния съюз на международната общност с режима на Башар Асад срещу екстремистите със съюзническите отношения в антихитлеристката коалиция.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари