Дадоха старт на Националните дни за учене през целия живот

0

На 04.10.2017 г. заместник-министърът на образованието и науката г-жа Таня Михайлова даде старт на Националните дни за учене през целия живот по време на  концерт-спектакъл  в голямата театрална зала на Доходното здание.

Събитието се провежда с активната подкрепа на областния управител на област Русе г-н Галин Григоров и кмета на община Русе.

Г-н Григоров приветства участниците и отправи пожелания за здраве и вдъхновение. В словото си той отбеляза, че именно благодарение на амбицията и последователността ще се постигне общата цел, към която всеки се стреми – интелигентен, устойчив и приобщаващ растеж. Областният управител акцентира и на това, че стимулирането на образование и обучение, съобразено с потребностите на трудовия пазар и насърчаването на активното гражданско участие са в основата на изграждането на по-добро и достойно бъдеще!

Г-н Григоров и д-р Страхил Карапчански, зам.-кмет на община Русе връчиха наградите в категория „Учещ регион“.

Специална награда в категория „Социален партньор“ проф. Тодор Танев връчи на г-жа Диана Найденова от КНСБ.

Годишна награда „Посланик на ученето през целия живот“ получи г-жа Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители. Наградата й връчи г-жа Севдалина Турманова, заместник-областен управител на област Бургас.

Г-жа Такева подчерта значението на всичко, което ще бъде показано на Националните дни в Русе, които се провеждат в навечерието на поемането на председателството на ЕС от България. Председателят на СБУ връчи специална награда на ръководителя на проекта и национален координатор на програмата за учене на възрастни в България – г-жа Валентина Дейкова.

Заместник-министър г-жа Таня Михайлова връчи Годишната награда за цялостен принос в сектора за учене на възрастни на г-н Стоян Баев. Като консултант, боравещ със статистически данни, г-н Баев изрази удовлетворението си от наградата и подчерта активното решаване на проблемите в сектора от страна на екипа, ръководен от г-жа Дейкова. Той специално благодари на министър Красимир Вълчев, който още преди да заеме ръководни постове в МОН, е оценил ролята на статистическите данни за управлението на образованието.

Награди бяха връчени и в други категории на личности със значим принос в сектора за учене през целия живот.

На откриването на третите Национални дни присъстваха областни управители, заместник-областни управители, представители на Агенцията по заетостта, на КНСБ, на работодателски организации, началници на регионални управления на образованието, директори на професионални гимназии, експерти от МОН.

Днес, 05.10.2017 г., г-н Галин Григоров и г-н Валентин Колев, заместник областен управител посетиха изложението на институции за професионално образование и обучение на възрастни. По-късно двамата присъстваха и на молебен за здраве на участниците и просперитет на сектора за учене на възрастни. Молебенът беше отслужен от Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Наум.

Националните дни за учене през целия живот ще продължат до 6 октомври като те са съпътствани от редица прояви.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари