Национални дни на учене през целия живот в Русе

0
Заместник-министърът на образованието Таня Михайлова откри тази вечер в Русе третото издание на инициативата
Заместник-министърът на образованието Таня Михайлова откри тази вечер в Русе третото издание на инициативата Видео: TVN

Заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова откри тази вечер в Русе третото издание на "Национални дни за учене през целия живот".

Крайдунавският град ще бъде домакин на инициативата до 6 октомври тази година, пише БТА.

"Ученето през целия живот е факт, защото се случва чрез всички вас. Това е принос, който е дълбоко личен и конкретен. Той изпълва със съдържание общите национални усилия за изграждане на една по-силна и обединена Европа. Европа, която просперира икономически и осигурява интелигентен растеж на своите граждани чрез силата на своя човешки капитал", заяви Михайлова по време на откриването.

Инициативата включва различни събития - изложение на институциите за образование и обучение на възрастни, атрактивно представяне на придобитите умения от възрастни обучаеми по различни професии, годишни награди за принос, национален форум за обсъждане на напредъка в сектора и формулиране на решения за подобряване на състоянието му, информационен ден за популяризиране на Електронната платформа за учене на възрастни в Европа /EPALE/.

Националните дни се организират в рамките на проекта "Националните координатори в изпълнение на Европейската програма за учене на възрастни", който се осъществява от МОН с финансовата подкрепа на Програмата на Европейския съюз в областта на образованието, обучението, младежта и спорта "Еразъм+" и с активното съдействие на областния управител на Русе и на кмета на крайдунавския град.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Младеж, девойка и мъж в купето на влак. Девойката е с много къса пола и дълбоко деколте, което те кара да... Девойката се опитва да привлече вниманието на младежа, питайки го какво чете. Той не обръща внимание дори на поканата ѝ да отидат до вагон-ресторанта. Накрая тя излязла сама от купето. Веднага щом затворила вратата мъжа казва на младежа:
- Ти в ред ли си? И ти се натиска! Аз така се възбудих, че бих изчукал и куче!
Младежа:
- Бау, бау...

Харесай Дунавмост във Фейсбук