ДАБДП: Има инфраструктурни недостатъци в района на тежката катастрофа

3
Налице са и необезопасени обекти в крайпътното пространство
Налице са и необезопасени обекти в крайпътното пространство

Недостатъци в инфраструктурата на мястото на катастрофата на пътя Русе - Велико Търново, показа първоначалният оглед на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, съобщиха от агенцията, предава БТА.

Часове след възникването на тежката катастрофа на път I-5 в участъка Русе - Велико Търново, експерти на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ започнаха инспекция на мястото на инцидента.

Към момента има информация за четирима загинали и шест ранени пътници, според съобщението на агенцията. Пострадалите са транспортирани в болнично заведение. Произшествието е настъпило на ляв завой при ограничена видимост, като водачът на автобуса, движещ се посока Русе, е напуснал пътното платно, вдясно по посока на движението, и след удар в спрял извън пътното платно автомобил, е последвал и удар в дърво.

Първоначалният оглед показа, че има недостатъци в пътната инфраструктура и необезопасени обекти в крайпътното пространство. В хода на следствието предстои да се установят причините за възникване на тежкото произшествие, както и скоростта на движение на автобуса.

Всички констатации ще бъдат обединени в доклад, който ще бъде изпратен в най-кратки срокове до компетентните институции, заедно с всички предходни констатирани проблеми и препоръки за път I-5 в участъка Русе - Велико Търново.

Инспекцията продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 10
    1
    Хмм
    Защо трябва да стане инцидент за да установят , че участъка е опасен и необезопасен ? Защо тази инспекция не я направят на всички пътища в България с цел ДА СЕ ПРЕДОТВРАТИ катастрофа ???
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари