Автобус "лети" по пътя Русе - Велико Търново със 140 км/ч

7
Нарушението на шофьора е заснето между селата Куцина и Петко Каравелово
Нарушението на шофьора е заснето между селата Куцина и Петко Каравелово

По чудо не се е стигнало до тежък инцидент

С многократно по-висока от разрешената скорост се движи автобус по главния път Русе - Велико Търново. Нарушението е заснето и публикувано в социалните мрежи. Според местни, по чудо не се е стигнало до тежък инцидент, каквито там се случват често.

На кадри в социалните мрежи се вижда как автобус с турска регистрация лети със 140 км/час между селата Куцина и Петко Каравелово. Жители на селата в района казват, че от години тирове и автобуси се движат, без да спазват ограниченията на скоростта. Трафикът е винаги интензивен, а катастрофите са нещо обичайно.

"Скоростта се спазва, когато има автомобил на "Пътна полиция!" Направиха една пешеходна пътека- абсолютна беля! Движат се с огромна скорост. Някоя възрастна женица тръгва да пресича - спира някой и другият просто го заобикаля, защото е с голяма скорост!", каза пред Bulgaria On Air Валентин Симеонов.

През август инцидент край селото отне живота на четирима души. Тогава румънски автобус се удари в крайпътно дърво. Според прокуратурата, основна причина за трагедията е високата скорост.

"Трябва да се сложат легнали полицаи поне в началото и края на селото! То карат като шантави, гледай сега този с 60 ли кара в селото? Даже се е случвало - на тази, правата отсечка, се изпреварват! Като се изсилят отгоре и надолу вече хвъркат!", сподели жителят на Куцина Иван Генов.

Затова жителите на селото призовават за поставянето на светлинна сигнализация и полицейски патрули в района.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    QCHECK
    И аз да им го туря в устанките.
  • 5
    2
    Daa
    По международното тези педали от кристал карат с колкото могат,да им го туря в човките
  • 21
    1
    Аз
    Алоооооо….. редакцията! Може да напишете “многократно нарушават ограничението за скорост”. “ С многократно по-висока от разрешената скорост” означава, че извън населените места се движат с поне 3х90=270км/ч !!! Не че се заяждам… и аз се дразня от безобразното управление на чужди тирове и нашенски автобуси, но моля: хвърляйте по едно око на статиите си.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари