Да си спомним с любов за неповторимия Джо Кокър

6
"Ти си толкова прекрасна" - великият Джо Кокър и любовта, на която ни учеше!
"Ти си толкова прекрасна" - великият Джо Кокър и любовта, на която ни учеше! Снимка: Inlife

На 20 май Джо Кокър щеше да навърши 76 години, напомня Edna.bg.

За жалост, съдбата си го взе много по-рано от нужното и ни остави само с невероятната му музика, която ще ни топли завинаги. Кариерата на Кокър продължи повече от 40 години, като в това време изпя хитове като „You Are So Beautiful“, „Unchain My Heart“ и „Up Where We Belong“.

Джо е роден като Джон Робърт Кокър. Известен с „грапавия“ си глас той започва кариерата си едва на 15 години, пеейки по пъбове и клубове в Шефийлд през 60-те години на миналия век. Тогава става член на групите The Avengers, където пее под името Ванс Арнолд, после отива в Big Blues (1963) и в The Grease Band (1966).

Първият му голям хит, който влиза в британския топ, е „With a Little Help From Мy Friends“, който е кавър на Бийтълс от албума „Sergeant Pepper“. През 1969 Джо Кокър взима участие в рок фестивала в Уудсток. Дуетът му с Дженифър Уорнис – „Up Where We Belong“ става световен хит е печели както Grammy, така и награди на Академията. Джо Кокър е удостоен с ордена на Британската империя през 2007 г.  Последният му концерт беше в Хамърсмит, Лондон през юни.

За пръв път Джо идва в България през 1994 г., когато изнася концерт в НДК. Свири и на сватбата на Николай Банев през 2006 г. в София. Третото му посещение у нас е през 2011 г. отново в София. Тогава промотира новия си албум и радва публиката с невероятното изпълнение на „You Can Leave Your Hat On“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари