Да си осиновиш градинка и тя да стане кебапчийница ...

2

Всички добре си спомняме проекта "ОКей – да се погрижим за Русенския кей", който имаше за цел да насърчи русенци да поемат отговорност за околната среда, общността и здравето си.

Проектът "ОКей – да се погрижим за Русенския кей" започна и кампания за „осиновяване“ на определени зони от кея (градинки, дървета, площадки).

Припомняме, че Проектът "ОКей – да се погрижим за Русенския кей" се реализира в подкрепа на кандидатурата на Русе за Европейска столица на културата през 2019 г.

Сега сме свидетели на русенската тарла, която е разположена точно на тези градинки. Може би Община Русе е взела своето решение за това, защото Русе така или иначе няма да бъде Европейска столица на културата, но пък може да стане Европейска столица на кебапчето.

Крайно време е Община Русе да измести тарлата на "Хиподрума" и да осигури безплатен транспорт за русенци както беше преди доста години. Но може само да се надяваме за това, защото както е видно в Русе нещата се случват само на пазарен принцип без капка морал и съвест. Важното е да вземем наеми на панаирджите и да си въобразяваме, че ще напълним общинският бюджет. Ще сложим няколко измислени "бизнесменчета", които да организират тази кебапчийница и всичко ще е "Окей, ще се погрижим за Русенския кей".

Всички добри кампании се правят с политически ПР и обикновено продължават до самите избори. След това сядаме удобно на управленското кресло и започваме да се занимаваме с търговия. За обществените интереси има време, като наближат следващите избори ще поговорим и за тях. 

Сега още е рано за избори и празни обещания, те са предвидени чак наесен. Сега дайте на хората хляб и кебапчета и музиката да свири.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари