Да си купиш съдия или още за корупцията в Русе

3
Опасни връзки между прокурори, съдии и адвокати в Русе
Опасни връзки между прокурори, съдии и адвокати в Русе Видео: TV7

Разказ от първо лице за това - какво се случва в храма на Темида. Има ли скрити механизми за правосъдие заради опасните връзки между прокурори, съдии и адвокати в Русе - разкритията на адвокат Сеид Махмуд пред камерата на предаването "Жега" по TV7.

Разплитането на сложните семейни и любовни триъгълници, оплели съд, прокуратура и адвокатски кантори, беше дадено от Татяна Стойкова. Тя е разследвана за данъчни престъпления и пред "Жега" разкри как някои адвокати искат огромни суми. От нея и приятелката й поискали първоначално 20 хил. евро, а след това паднали на 3000. "За мене съдията го изпържиха, защото и те даваха на този съдия" – обясни тя фактите около задържането на съдията Николай Стефанов. Тя спомена и имената на адвокатите Свилен Стефанов и Сеид Махмуд.

Адвокат Сеид Махмуд поиска право на отговор. Той е един от най-близките на адвокат Свилен Стефанов, по чийто сигнал беше арестуван съдия Николай Стефанов. Сеид Махмуд разкри уродливото лице на гилдията в Русе. След като разказа за част от схемата, той рязко промени мнението си за правото си на отговор.

"Сега не е моментът. Но само следете събитията и ще ви стане ясно кой къде дава и на кого дава" – твърди Махмуд. Той подчерта, че тече разследване и всяко изнасяне на информация може да му навреди. Призна обаче, че Свилен Стефанов и Николай Стефанов са били приятели.

Въпреки това се оплели в сложни уговорки и схеми за получаване на пари с обещанието дело да приключи със споразумение, според твърденията на Махмуд, направени с уговорката: "Това да не излиза, защото е следствена тайна".

Накрая към сложния пъзел от имена добавя още две – на адвокатите Петя Петкова и Десислава Колева.

Източник: tv7.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари