Да се отреже главата на Нидал Алгафари!

1
Десетки заплахи от анонимници е получил Нидал Алгафари
Десетки заплахи от анонимници е получил Нидал Алгафари

Десетки заплахи от анонимници е получил Нидал Алгафари.

На денонощен тормоз били подложени както съпругата му Мадлен, така и цялото му семейство. Пред „Всеки ден" Алгафари изказа възмущението си от тези публикации, които определи като обидни и долнокачествени, а една от най-страховитите гласяла: „Трябва да му се отреже главата".

Пиар експертът от сирийски произход е на мнение, че анонимките са изпращани от приятели или хора, които подкрепят Динко, станал известен като „Ловеца на бежанци", с когото преди седмици си разменяха остри реплики в телевизионния ефир.

Първоначално Алгафари не можел да си обясни сплашванията освен с публикациите си в социалната мрежа, които явно не са се харесали на околните. „Те не чуват думите ми, че българският народ е бил и винаги ще бъде горд", както и коментар, в който цитира Паисий: „Що се срамите да се гордеете, че сте българи?".

Предполагал и че си навлича гнева на по-радикално настроените нашенци за това, че се изказва в защита на сирийските бежанци. „Защото и те страдат и трябва да им се помага", обясни той, като изрично подчерта, че става дума само и единствено за сирийските бежанци, а не за нелегалните мигранти.

Стигна се дори до привикването му в едно от районните управления в столицата. „Тогава ми се изясни откъде идват тези хули, заплахи и закани. Въпросите бяха около ситуацията, в която българският Чък Норис бе „арестувал" няколко бежанци", обясни той, затова и предполага, че анонимките са изпратени именно от приятели на Динко и негови привърженици.

А съобщенията били повече от брутални, особено към съпругата му. „Как може този арабин да те ч.ка?", „Защо се занимаваш с този рязан?", „Знаем къде ви е къщата и ще дойдем", гласели неподписаните съобщения.

На тормоз били подложени и приятели на Алгафари, които се занимавали с издаването и представянето на книгите му. Въпреки ужасните съобщения Нидал за пореден път повтори, че се гордее, че е българин, и задочно запита т.нар. ловци на бежанци, ако са толкова силни, защо не са нападнали тези, които ограбиха КТБ.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари