Да приключим с робството

0
Кампания за превенция на трафика на хора в Русе
Кампания за превенция на трафика на хора в Русе

Сдружение БРТИМ стартира поредна кампания за превенция на трафика на хора в Русе на 25.04.2017 г.

Реализирането на информационни кампании за разясняване на риска от трафик на бебета и ромски момичета с цел сексуална експлоатация, насочени към ученици и към представители на ромската общност,  е част от дейностите на Сдружение БРТИМ в проекта на Община Русе „Интегриран подход на Община Русе за интегриране на ромите и други уязвими групи на територията на общини в област Русе” по Програма ЗОВ (Здраве и образование за всички).

Поредната кампания, озаглавена ДА ПРИКЛЮЧИМ С РОБСТВОТО”, стартира на 25 април 2017 г. (вторник) с флашмоб, в който участие ще вземат ученици от СУ „Васил Левски“, гр. Русе. Събитието ще се проведе в двора на училището от 12:45 до 13:15 ч. Учениците ще споделят съпричастността си към жертвите на трафика на хора по света, като пуснат в небето разноцветни балони. Каним всички да се включат, като напишат посланията си в знак на солидарност и да изразят гражданската си позиция за трафика на хора – т.нар. „съвременно робство“.

Кампанията „Да приключим с робството“ ще продължи с разнообразни събития в общността и онлайн активности до края на юни 2017 г. и ще се реализира в кв. „Дружба“, гр. Русе, Община Борово и Община Иваново.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари