Да помогнем на 5-годишния Роско!

0
Пожарникари и спасители от Русе отправиха апел за помощ за детето на техния колега Нинчо Тодоров
Пожарникари и спасители от Русе отправиха апел за помощ за детето на техния колега Нинчо Тодоров

Пожарникари и спасители от Русе отправиха апел за помощ за детето на техния колега Нинчо Тодоров

Синдикалната организация на пожарникари и спасители от Русе отправи апел за помощ за 5-годишния Роско – син на техния колега Нинчо Тодоров, командир на екип в Първа пожарна - Русе. Повече от 4 години той се бори за здравето на своето момченце, което страда от генетично заболяване. Вариантът е лечение в турска клиника, като за начало ще са нужни 18 000 евро.

Проблемите на детенцето започват още след третия месец, когато родителите разбират, че детето не може да хване нищо с ръце и не може да държи главичката си. На година и четири месеца детето прави по четири крачки и пада. На година и шест месеца прави гърч, който след три месеца се повтаря и така започва ходене по мъките до ден днешен, а гърчовете продължават.

В момента Роско е на 5 г.и все още не говори, има дефицити във всяка област, не може да скача, има сензорни смущения. За сметка на това е добронамерен, усмихнат и винаги готов за игра. Детето посещава логопед, ежедневно ходи на ерготерапия, веднъж седмично на психолог. Всеки месец ходи на специална терапия в София в период от 20 дни, от юни всеки петък и събота е на друг вид терапия във Варна.

От една година семейството прави проучвания за терапия със стволови клетки, тъй като се запознали с родители, на които децата имат сходни проблеми, минали са по този път и са видели огромен напредък в своите деца. След дълги и тежки обследвания семейството се спира на една клиника в Истанбул и по-конкретно проф. Ердал Карайоз, който след обстоен анализ с колеги от цял свят дава сериозни заявки за подобрение на състоянието на Роско. Междувременно семейството събира средства и прави пълен ДНК анализ на Росен в Америка, откъдето наскоро получават резултат. На лице е официална диагноза – рядко генетично заболяване, което се изразява в изоставане на централната нервна система и аутистични наклонности. Семейството вече има и лична връзка със семейство което вече извървява този път – майка с генетични проблеми, както и двете ѝ деца. След проведени няколко лечения на нейните деца, подобрението е налице.

Това дава надежда и за Роско – едно любвеобилно дете, което заслужава да има пълноценно детство като всички други деца. След целия изминат път от родителите за тях вече е непосилно да се справят сами от финансова гледна точка.

„Нека всички бъдем съпричастни с Роско и му помогнем!“, призовават колегите на бащата.

Те обявяват и банковата сметка, на която се набират средства за детето:

IBAN BG26FINV91502016895632

Титуляр – Наталия Руменова Тодорова,

на основание да се изписва „ДА ПОМОГНЕМ НА РОСКО

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари