Да платиш 500 лева за газ за отоплението на една стая

1
„Бях много учуден, че въпросните компенсации, които се коментираха през цялото време, за битовите потребители за декември и януари, в моята сметка не са отразени“, казва Илиан Сърнев
„Бях много учуден, че въпросните компенсации, които се коментираха през цялото време, за битовите потребители за декември и януари, в моята сметка не са отразени“, казва Илиан Сърнев Снимка: bTV, стоп кадър

Начислена е на битов потребител, който не е получил компенсация

Битови потребители са оплакват от двойно по-скъп газ при по-ниско потребление през януари и отказана компенсация, алармира bTV

Такъв е случаят на Илиан Сърнев. Неговото жилище е около 130 кв.м, но на газ той отоплява само една стая от около 20 кв.м. и радиаторът е работил тази година на минимална степен.

Сметката му за януари е 501 лв. за изразходвани 2,5 мегаватчаса. За сравнение миналата година през януари потреблението му е било два пъти по-голямо – 4,6 мегаватчаса, а сметката е била 290 лв.

„Бях много учуден, че въпросните компенсации, които се коментираха през цялото време, за битовите потребители за декември и януари, в моята сметка не са отразени“, казва Сърнев.

Той се свързал с фирмата за енергиен мениджмънт на сграда и оттам му обяснили, че блокът е с централна газова инсталация, а не с индивидуални котлета във всеки апартамент.

„Овъргаз“ ни разглежда като стопански потребители. Затова нямаме отразени компенсации за декември и януари“, разбрал мъжът. Той ще пусне жалба.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    7
    до 6
    Или е приземен етаж от стара къща без грам изолация и стара дограма.
  • 1
    6
    Бойчо Димитров
    В моят дом са 6 стаи. Декември сме 3.1 мегавата и януари с 3.5 мегавата. Няма как една стая с 2.5 мегавата. Явно е отопляван апартамента с отворена врата.
  • 3
    5
    Киро
    С 2,5 мегават часа се отоплява 100 квадрата жилище за един месец какви са тия глупости един радиатор и то намален.
  • 7
    4
    СП
    Тотален хаос в цялата страна!!! Никаква адекватна и работеща намеса от държавата! Няма я! Никакъв контрол! Премиерът го вълнува само Сърбия, Македония и самолетните курсове до там! Никаква намеса в редица браншове - спекулират си както си искат с цените на всичко!
  • 1
    3
    Роко Скиавоне
    А стига бре 500лв за една стая а с тия пари изкарвам половината отоплителен сезон.Инапе всеки се хвали много ми е евтино на газ
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари