Да кажем СТИГА на гаврата с изтерзания български народ!

4
Граждани излизат на протест срещу безобразията на КЕВР!
Граждани излизат на протест срещу безобразията на КЕВР! Снимка: Reuters

Протест срещу поскъпванията в сектор енергетика се организира утре на 4 април от 13:30 часа пред сградата на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) в София, съобщава БЛИЦ.

Недоволството на граждани расте в социалната мрежа Фейсбук, където е направена страница „Протест срещу безобразията на КЕВР!“

Веднага след изборите регулаторът реши природния газ да поскъпне с 30% от 1 април, водата в София с 18%, а тази седмица се очаква решение за увеличение на цената на парното и топлата вода от 17 до 38% в големите градове.

Гражданите посочват, че за последните две години – от 1 април 2015 г. до 31 март 2017 г., цената на природния газ е намаляла с 87%, но за същия период цената на топлинната енергия на „Топлофикация София“ е паднала само с 21.93%.

Ето и подробности от събитието – Протест срещу безобразията на КЕВР!

На 04.04.2017 г. от 14.00 часа. в зала 4 ще се проведе открито заседание относно доклад за изменение на цени на електрическата и топлинна енергия вследствие на изменението на цената на природния газ за второто тримесечие на 2017 година. Това означава огромно увеличение на цените на парно и топла вода в цяла България! За София увеличението ще е с 23%, а на места ще стигне близо 40%!

И ново 20 – цената на водата в София скача с 20%!!!

Докога ще търпим???

Да излезем на улицата и да кажем СТИГА на гаврата с изтерзания български народ! 13:30 ч. пред сградата на КЕВР на бул. Дондуков 8-10

Организатори са граждани, които се борят от години с проблемите около ОПГ Топлофикация, Федерация на потребителите и др.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари