Да измамиш смъртта: Една невероятна история от Алабама

0

37-годишният Хенри по чудо остана жив в премазаната си кола

Някои хора наистина са родени с късмет и в колкото и невероятни ситуации да попадат, успяват да излязат от тях, а после да ги разказват с усмивка, докато слушателите им ги побиват тръпки. Герой в една от тези изумителни истории е мъж от Монтгомъри, щата Алабама. Той сякаш успява да измами смъртта и като по чудо да се спаси от силна буря с гръмотевици, светкавици и падащи дървета.

Хенри Черами е на 37 години, учител по история и продавач в магазин за комикси на непълен работен ден. На 4 май тази година той пътувал с автомобила си, когато край него се извила силна буря. Той забелязал да пада мълния и решил да спре колата си, за да види какво става. Показал се от прозореца на покрива на автомобила и тогава започнало всичко, разказва BG VOICE.

Само миг по-късно тежък клон се сгромолясва върху предната част на автомобила му. И ако можехме да видим това на живо, сигурно щяхме да затворим очи и да прехапем устни, защото щяхме да сме убедени, че в следващия момент Хенри няма да е вече между живите. Но не! За голям късмет мъжът остава невредим. Само миг преди да се стовари върху него, огромното дърво се разцепва, а Анри остава между двете му части. Момент, който ако гледаме на кино, ще си кажем – такова нещо в реалния живот не може да се случи. Никога. Но на големите късметлии им се случва.

Видях, че мълнията се изви над небето и удари дърво“, разказва Хенри Черами пред Montgomery Advertiser и продължава: „Следващото нещо, което осъзнах, беше, че половината от тялото ми бе извън покрива, а горната част на колата бе премазана от гигантски клон, който се разполови точно пред лицето ми. Почувствах се като Бъстър Кийтън (бел. ред. американски комедиен актьор на нямото кино, известен с прозвището си Великото каменно лице (The Great Stone Face)“, споделя късметлията.

Екшънът обаче не спира дотук. В следващия момент мълния удря близък електропровод, който експлодира. Като в истински екшън опасностите идват една след друга, а Хенри успява да ги преодолее и да остане жив.

Когато това се случи токът започна да искри всичко светна и започнах да викам за помощ. Не исках да умра“, споделя мъжът.

За щастие на шофьора, озеленители, които работели наблизо, забелязали невероятната сцена и се опитали да го измъкнат, обадили се и на 911.

Докато чака помощта, Хенри осъзнава колко странна гледка е за останалите преминаващи по пътя автомобили. И тъй като не може да си помогне сам на себе си, решава да помогне на тях – като разведри ситуацията и се шегувал с тях.

След като пристигнат, пожарникарите дават шлем на Черами, няколко очила и хвърлят брезент, за да го предпазят, докато нарязват неговата Honda на парчета, за да може той да се измъкне от колата. Цялата операция трае около два часа до късно вечерта.

Мъжът е бил невредим и се прибира вкъщи.

Оказва се, че на два пъти през живота си Хенри Черами е избягвал от природни катаклизми.

Родом от Луизиана, той прекара значителна част от живота си в Ню Орлиънс, където успява да се спаси от урагана Катрина през 2005 г., след като бяга от града няколко часа преди опустошаването му.

Черами също така прекарва времето си, живеейки в Тускалуса, Алабама, през 2011 г. и се отдалечава от района само три дни преди чудовищното торнадо да премине през него на 27 април същата година.

Дали става дума за чист късмет, или Хенри Черами има просто невероятно шесто чувство – никой не знае.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари