Да изчистим правосъдието, а то ще изчисти всичко останало!

1
Това е призивът на протестиращите ,които настояват за оставката на Иван Гешев
Това е призивът на протестиращите ,които настояват за оставката на Иван Гешев Видео: bTV

За втора поредна сряда инициативата “Правосъдие за всеки” е пред Съдебната палата се събират хора, които настояват за оставката на Иван Гешев, която е по-важна и от тази на кабинета.

Според тях докладът от Брюксел днес обръща внимание на факта, че у нас не може да се прави никакво разследване срещу главния ни прокурор, а политическите назначения във ВСС са свързани с главния прокурор и с държавното обвинение като цяло, информира bTV.

Поведението на европейските институции и на европейските медии показа много ясна промяна по отношение на Борисов. Досега за Борисов те смятаха, че могат да си затварят очите. Започват да си отварят очите с нежелание. Политически на тях не им е изгодно да има още една проблемна страна като Унгария и Полша, към нея да добавим и България”, каза Христо Иванов, председател на ПП "Да, България".

От Висшия съдебен съвет отказаха коментар, а от прокуратурата казаха, че ще коментират, след като се запознаят с целия доклад.

Междувременно в късния следобед Съюзът на съдиите искане до всеки един от членовете на съвета да обмисли дали да стартира процедура за освобождаването на Иван Гешев.

Общо 6 са основанията, които са посочили съдиите в своето искане:

В резултат на публичното му поведение и изказвания, както и на редица негови действия във връзка с конкретни наказателни производства, се достигна до задълбочаване на кризата на правовата държава“, се казва в искането на Съюза на съдиите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, какво си купи днес от МОЛ-а?
- Няколко чифта бикини, че старите вече омръзнаха на целия град.

Харесай Дунавмост във Фейсбук