Д-р Светозар Марангозов спаси жена, пострадала от пожар

1

Въпреки, че на два пъти ѝ спираше сърцето, върна жената към живот, разказват очевидци

Съдовият хирург д-р Светозар Марангозов спаси от сигурна смърт възрастна жена в смолянското село Смилян.

Рано тази сутрин сутрин, около 6:00 часа възниква пожар в стаята на втория етаж в къщата на Нора Копитева. Жената, която е на около 80 години, успява в просъница да излезе от къщата, но от шока и задушаване от дима, припада на двора. По случайност по улицата минават д-р Марангозов и брат му Владислав Марангозов, който работи в МВР. Двамата отивали на лов, когато виждат безпомощната жена. Д-р Марангозов веднага вади лекарския си куфар и започва да оказва първа помощ. „В калта на колене ѝ даваше първа помощ, не се отказа, въпреки че на два пъти ѝ спираше сърцето, върна жената към живот. Той е нашият ангел спасител в Смилян“, казват трогнати от кметството на многолюдното родопско село, предаде smolyanpress.net.

Коминът се е подпалил в стаята, където е спяла жената, от там е тръгнал пожара. С помощта на много хора от селото той е потушен.

Към д-р Марангозов и брат му изказваме огромната си признателност, както и към всички граждани – огромни благодарности, за личното, отговорно, човешко отношение в такава ситуация“, казаха от кметството в Смилян.

Доктор Марангозов е родом от Смилян. От 2012 г. специализира в Клиниката по съдова хирургия към ВМА-София. В периода от 2013 до 2017 г. е лекар-ординатор в клиниката и през 2017 г. придобива специалност “Съдова хирургия”. Към момента е асистент и докторант в същата клиника. Има над 20 научни публикации и 15 конгресни участия по теми, свързани със съдовите заболявания. 37-годишния лекар е носител на престижното отличие “Лекарите, на които вярваме” от дългогодишната кампания на в. “24 часа”, в която пациенти номинират медиците. Д-р Марангозов е известен и с хобито си- прави скулптури от дърво с моторна резачка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари