Д-р Мирослав Ненков: Има лекарства на определени компании, които действат зле на пациентите

1
Това се знае, заяви анестезиологът
Това се знае, заяви анестезиологът Видео: NOVA

Това се знае, заяви анестезиологът

„Всеки лекар от фронтовата линия да попитате, ще ви каже, че има произведени лекарства от определени компании, които практически действат лошо на пациентите. Това се знае. Оригиналната формула обичайно винаги действа така, както е описано в листовката. Има генерици, които са чудесни и на по-ниска цена. Така или иначе кое лекарство ще се предпише, е преценка на лекуващия лекар”. Това каза анестезиологът и бивш министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков, цитиран от NOVA.

Според него здравните специалисти трябва да осигурят нужния софтуер за предписване на електронни рецепти, защото сега, ако те прегледа пулмолог и ти изпише антибиотик, личният лекар е този, който трябва да го изпише. Той е медикът, който ще носи отговорност. Д-р Ненков е „за” всички лекарства да се изписват по електронен път.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    Гражданин
    Децата ни осакатиха за пусти 💰 болно поколение расте всяка втора девойка с проблеми за зачеване или се раждат недоносени бебета или увредини . От тия шарлатани ама ако има Бог нека ги накаже трижди.
  • 2
    1
    Ай сиктир, ва, докторе!
    Тоя не пропагандираше ли и „ваксините“ против covid-19, от които осакатяха и умряха толкова много хора? Едва ли е било безплатно...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари